Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Helena Westin: “Byråerna som fuskar är tjuvar!”

Publicerad: 24 april 2020, 08:11

Helena Westin är veckans poddgäst.

Foto: Janne Naess

Veckans poddgäst Helena Westin, ordförande i Komm, skräder inte orden och kritiserar de byråer som fuskar med permitteringsstödet. Hon svarar också på den kritik som flera byråledare har gett till branschorganisationen.

Ämnen i artikeln:

Helena WestinKOMMSveriges KommunikationsbyråerPodcastReklamCoronavirusetKommunikationsbranschenReklambyråerByråerPodd

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Corona har vänt upp och ner på hela kommunikationsbranschen. Byråer går i konkurs, permitteringar och uppsägningar är vardag. Vi har tyvärr också fått se folk gå bort.

Resumé Insikt har haft ett längre uppehåll från podcasten med samma namn på grund av corona. Nu är vi tillbaka med ett nytt avsnitt – tillsammans med Helena Westin, ordförande i branschföreningen Sveriges Kommunikationsbyråerna. Här tar vi ett samlat grepp kring krisen. Hon ryter framför allt till mot uppgifterna att byråer skulle utnyttja permitteringarna.

– Det är för jävligt! Om det skulle vara så är det inte okej. Det här är skattepengar det handlar om, och jag blir så fruktansvärt upprörd. I en svår situation ska man inte utnyttja systemet ännu mer. Om det är bolag som utnyttjar det kommer jag vara stenhård om de är medlemmar i förbundet.

Vad händer då?
– Om det uppdagas så tvekar jag inte att tänka uteslutning ur Komm. För mig är det oerhört viktigt att vi lever som vi lär. Att vara lojal med samhället i en svår situation är inte att profitera och fuska. Det är tjuvar som beter sig så. Må de straffas.

Utöver corona pratade vi också om kritiken som förts fram om Komm. Flera byråledare vi har pratat med gör bland annat klart att Komm hjälper dem med saker de redan kan när de i själva verket efterfrågar hjälp med affärsfrågor. För att nämna något.

För att höra svaret på kritiken – lyssna på podden!

Dessutom:
Dessa byråer klarar sig igenom krisen
Tipsen till nystartade byråer och enmansföretag
Viktigaste frågorna för Komm framöver

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Spotify är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev