söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Johan Pihls bästa Cannes Lions-minnen – och därför är juryarbetet en social cirkus

Publicerad: 15 juni 2023, 09:39

Johan Pihl gästar Resumés podcast Debrief.

Foto: Pressbild

Johan Pihl, kreatör och entreprenör med flera Cannes Lions-vinster på meritlistan, gästar det senaste avsnittet av Debrief. Lyssna här!

Ämnen i artikeln:

Johan PihlDoconomyMagnus JakobssonReklamPodcastPoddPoddar

I det nya avsnittet av Debrief laddas det upp inför VM i reklam – mer känt som Cannes Lions – som drar igång på måndag 19 juni. Programledare Amanda Törner och reporter Alicia Price, som åker ner till Cannes för första gången, pratar om förväntningarna på veckan, om Sveriges vinstchanser och om vilka kampanjer de hoppas ska åka hem med lejon.

Dessutom diskuterar de Alicias senaste krönika där hon rycker ut till försvar för yrkesgruppen kommunikatörer, omöjligheten i att få tag på Meta när det strular på plattformarna och veckans roligaste kommunikation: examensprojektet Kotüre, som utmanar fördomar om lantbrukare.

Avsnittet gästas av Johan Pihl, kreatör och entreprenör som grundat fintech-bolaget Doconomny. Han har stor erfarenhet av Cannes Lions som både jurymedlem och vinnare och har tagit hem hela fyra grand prix, bland annat för Humanium Metal och DO Black.

Johan Pihl delar med sig av sina bästa Cannes Lions-ögonblick och vilken vinst som betytt extra mycket för honom personligen. Dessutom ger han inblick i hur den “sociala cirkusen” som är juryarbetet går till och ger sin bild av vad det betyder för en svensk byrå att briljera i Cannes-sammanhang.

– Det är ett otroligt kvitto och det har stor påverkan, säger han bland annat.

Johan berättar också om hur det går med Doconomy och ger en update om hans och Magnus Jakobssons satsning Alcoholic Vodka.

Lyssna på hela avsnittet nedan! Nästa vecka tar Debrief en paus för midsommar men är därefter tillbaka med en Almedalenspecial direkt från Visby – missa inte det!

Fler avsnitt av Debrief hittar du här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev