tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Lyssna på premiären av Resumé Insikt – om rumpor och influencers

Publicerad: 7 mars 2019, 07:33

Resumé Insikts redaktörer Yasmine Winberg och Julia Lundin håller i podden.

Foto: Janne Naess.

Hurra! Insiktspodden är här. Avsnitten släpps varannan torsdag. I det första programmet berättar vi om hur det gick till när en stjärt blev "amazing art" i influencers flöden på Instagram.

Ämnen i artikeln:

Yasmine WinbergJulia LundinSocialmindsResumé InsiktMy SöderholmPodcast

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Nu kompletterar vi Resumé Insikt med en podd som bär samma namn. Tanken är att man ska kunna få en snabb översikt av något ämne vi skrivit om för att sedan kunna fördjupa sig på vår plattform för er prenumeranter.

– Vi är peppade! Det ska bli kul och vi känner oss ödmjuka inför att då och då få parkera i våra läsares (lyssnares?) öron framöver. Äntligen får vi gagga om reklam och kommunikation även i etern. Tune in, säger Julia Lundin och Yasmine Winberg, redaktörer på Resumé Insikt.

I första avsnittet pratar vi om förtroendet för influencers i samband med vår granskning där vi fick influencers att publicera en stjärt efter att vi utgett oss för att vara en fotokonstnär.

– Man måste kolla upp vem man jobbar med. Nästa gång kanske det är nån som sysslar med vapenhandel eller IS som hör av sig. Det kan vara vem som helst. Och de bara slänger ut det för att de får en slant, säger My Söderholm, medgrundare av Socialminds och premiärgäst i podden.

Bara en av 40 tillfrågade influencers ställde kritiska frågor om vem vi var. Flera av dem hade flödena fulla med samarbeten – fler samarbeten än personliga inlägg.

– Om jag kommer med min produkt och säger att influencers ska marknadsföra den, vad säger att deras följare ska tro på att den här produkten är bra? Då märker man ganska snabbt att de marknadsför vad som helst. Det är ju jätteskrämmande, säger My Söderholm i podden.

Här lyssnar du via Podcaster.

Här lyssnar du via Radio Play.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev