Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Medietränaren: ”Årets valrörelse saknar glimrande ord”

Publicerad: 16 september 2022, 12:03

Pelle Thörnberg är en av Sveriges mest meriterade medietränare. I veckans avsnitt av Resumés podcast ger han sin syn på hur politikerna hanterat den mediala valrörelsen och vilka tekniker de vanligtvis använder sig av.


Ämnen i artikeln:

Resumés podcastNyheter

Bevakningen av årets valrörelse har varit mer intensiv än någonsin. Redan förra veckan kunde du i Resumé Insikt läsa om hur man som pressekreterare förbereder sin politiker, varför talepunkterna blivit allt vanligare och varför det ibland är nödvändigt att låta som en papegoja. 

I veckans avsnitt av Resumés podcast gräver vi än djupare i ämnet och gör även en del historiska tillbakablickar. Gäst är Pelle Thörnberg, mångårigt ankare på bland annat Aktuellt och rapport, som sedan 27 år tillbaka medietränar politiker och företagsledare. Han berättar bland annat om de uteblivna reaktionerna när han tog klivet från journalistiken till andra sidan, att årets valrörelse saknar vad han kallar ”glimrande ord” och varför han tycker fler politiker bör ifrågasätta journalisterna.

– ABC-tekniken (answer, bridge, communicate reds. anm) är den absolut vanligaste. Får du en fråga så måste du först se till att svara på den, det är först därefter du kan slå en bro till vad du vill prata om och kommunicera det budskapet, berättar han om en av politikernas vanligaste tekniker.

LÄS MER: Bland grodor och papegojor – så medietränas en politiker 

Lyssna på avsnittet nedan eller i din poddspelare!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Resumés podcastNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.