Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Om artificiell intelligens

Publicerad: 22 november 2019, 06:27

Max Landergård och Martin Ingvar

Den artificiella intelligensens intåg i vår vardag börjar ta sig i uttryck bland maskininlärda redigeringsprogram för video, intelligenta chatfunktioner och röstassistenter. AI ställer oss samtidigt inför större frågor, om vad som egentligen är intelligens och om det finns något som vi hos oss själva kan lämna över till den artificiella intelligensen att sköta.


Ämnen i artikeln:

KommunikationspoddenAI

Martin Ingvar är veckans gäst i Kommunikationspodden. Han är överläkare och professor i integrativ medicin vid Karolinska Institutet och nu också nyutkommen författare till boken tänkandets maskineri - när AI lär från hjärnan.

– Det finns ett antal trick som evolutionen skruvat i vår hjärna som gör det möjligt att lösa intelligenta problem som vi i dag inte kan lösa med AI. Men jag menar att vi börjar nu se effekterna av att man börjar lära sig från hjärnan. AI-botar lär också av varandra. Jag tror att vi har en ganska bra förutsägelse om vad som kommer ske, säger Martin Ingvar. 

Hur påverkar AI-utvecklingen kommunikationssektorn? Kommer det vara möjligt att skapa ett AI-medvetande som är sömlöst likt ett mänskligt medvetande? Hur kommer våra säkerhetssystem påverkar nationellt och internationellt? 

Lyssna på veckans avsnitt av Kommunikationspodden

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-inställningar.

Innehåll: https://embed.acast.com/kommunikationspodden/kommunikationspodden.podbean.com%2Fom-artificiell-intelligens-952610f7e9aa5b9756ebe8bff673b8dc

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

KommunikationspoddenAI

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.