lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: ”Alla borde prova en digital detox i sommar”

Publicerad: 18 maj 2022, 08:15

Anders Svensson och Linus Mattisson programleder podcasten Svensson & Mattisson.

Sommaren närmar sig med stormsteg. Men trots att det är en tid för vila och semester fortsätter många i media- och kommunikationsbranschen att hålla sig uppkopplade. Både i mejlen och på sociala medier – något som riskerar att straffa sig i längden.

Ämnen i artikeln:

Kommunikation med Svensson & MattissonNyheterSociala medier

R

Redaktionen

red@resume.se


I det senaste avsnittet av podcasten Kommunikation med Svensson & Mattisson pratar kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattison om digital detox. Något som båda har provat och som de starkt rekommenderar alla att testa.

– Vi som jobbar inom media och kommnunikation tillbringar mer än någon annan tid på de här plattformarna i våra yrken. Det gör att det är viktigt hur man använder tiden när man är ledig. Det handlar om att kunna stänga av, ladda batterierna och att låta hjärnan får vila, säger Anders Svensson och fortsätter:

– Jobbmejlen till exempel, hur ska man hantera den när man är ledig? Det är ganska vanligt att gå in och kolla sin mejl när man är ledig, men jag tror att alla skulle må bra av att ta en paus från allt någon gång.

Både Anders och Linus erkänner att de känner av en digital trötthet, framför allt när det kommer till sociala medier.

– Det handlar mycket om det här slentrian-surfandet så fort man får en stund över. Men när man reflekterar över det, vad är det egentligen jag kikar på? Jag har ju sett samma typ av bilder miljontals gånger. Så jag har märkt en slags digital trötthet hos mig, säger Linus Mattisson.

– Det är ganska skönt att inte veta vad alla andra människor gör hela tiden, tillägger Anders.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Avsnittet går också att lyssna på här.

Kommunikation med Svensson & Mattisson produceras av kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i samarbete med Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev