Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: Därför blev historien om Margaux Dietz Sveriges största influencerskandal

Publicerad: 17 november 2022, 08:45

Foto: Emanuel Karlsten: Stina Stjernkvist

Det var inte första gången det stormade kring influencers, men vad var det i historien om Margaux Dietz som gjorde att den fick sån enorm spridning? Veckans podcast gästas av Emanuel Karlsten som lanserat tesen om Dietz som portfalfigur mellan den gamla och nya medievärlden.

Ämnen i artikeln:

Emanuel KarlstenNyheterPodcastResumés podcast

R

Redaktionen

red@resume.se


Förra veckan var influencern Margaux Dietz Sveriges mest omtalade person. Anledningen var ett klipp hon delat på sin egen Youtube-kanal. I klippet filmar hon en utslagen och , blodig och blåslagen man som ligger utanför hennes dörr. Hennes assistent filmar från trapphuset. I slutet av klippet ringer hon sin personliga tränare som säger att de borde ringa polisen. Folkstormen kring klippet fick annonsörer att bryta sina samarbeten och Westfield gick så långt att de raderade alla spår av tidigare samarbeten.

Det är inte första gången det blåser kring en influencer, men uppmärksamheten kring Margaux Dietz slog alla rekord. Varför var det just den här händelsen som väckte sån ilska och var det en slump att det var just Dietz allt exploderade runt? I veckans poddcast gästas vi av journalisten och sociala medier-experten Emanuel Karlsten som lanserat tanken om Margaux Dietz som portalfigur mellan den gamla och nya medievärlden. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev