Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: Därför förlorar Vladimir Putin informationskriget

Publicerad: 9 mars 2022, 09:38

Mattias Beijmo gästar Kommunikation med Svensson & Mattisson.

Den ryska invasionen av Ukraina pågår med oförminskad styrka. Men när det kommer till kriget på internet har Rysslands president Vladimir Putin redan förlorat. Det säger digitaliseringsexperten Mattias Beijmo i podcasten Kommunikation med Svensson & Mattisson.


Kriget i Ukraina är både ett fysiskt väpnat angrepp och ett digitalt informationskrig på internet. Där kampen om det sistnämnda står om att äga narrativet och berättelsen om kriget, en kamp som Vladimir Putin inte kommer vinna enligt digitaliseringsexperten Mattias Beijmo som även har skrivit en bok om digital krigsföring.

– Putin och Ryssland hade inte väntat sig den uppslutning som blivit. Det är så uppenbart för alla ryssar som har lite internetnärvaro att hela världen är emot dem, säger Mattias Beijmo i podcasten Kommunikation med Svensson & Mattisson.

- Oavsett hur det går på marken i Ukraina så har Putin redan förlorat narrativet online. Han kommer aldrig bli någon segrare, han kommer bara vara den där fåniga, som Navalnyj kallar honom, Vladimir kalsongförgiftaren.

Vad är ett informationskrig egentligen och hur går det till? Hur ska man som kommunikatör och journalist hantera det som pågår? Kan information och kommunikation blir det som fäller avgörandet? Och hur rädda ska vi vara för cyberattacker i Sverige?

Lyssna på hela avsnittet med Mattias Beijmo här eller via spelaren här nedan!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Kommunikation med Svensson & Mattisson produceras av kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i samarbete med Resumé.

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.