Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: ”Finns en bristande förståelse för marknadschefens värde”

Publicerad: 24 januari 2022, 10:39

Marknadscheferna på Sveriges största annonsörer blir i snitt kvar 2,5 år innan de går vidare till nästa jobb. Ett problem för marknadsföringen i stort, menar många. Enligt Hanna Riberdahl, vd på Sveriges Annonsörer, är det många marknadschefer som upplever bristande förståelse från övrig ledning och därför söker sig vidare.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerHanna RiberdahlPodcast

Marknadscheferna blir alltmer kortlivade. När Resumé Insikt häromveckan kartlade hur länge marknadscheferna på Sveriges 100 största annonsörer blir kvar på bolagen landade snittet på 2,5 år. Några fick sparken, men de allra flesta rör sig frivilligt vidare. På Åhléns har man de senaste fem åren avverkat lika många marknadschefer. 

LÄS MER:

Kartläggning: Marknadscheferna flyr storbolagen – här är de som byter mest 

Silly season bland marknadschefer – här är 64 tunga namn med nytt jobb 

Han är Sveriges längst sittande marknadschef: ”Personliga relationer är allt” 

I veckans podd gästas vi av Sveriges Annonsörers vd Hanna Riberdahl. Utöver sin nuvarande roll har hon tidigare i karriären varit marknadschef på K Rauta och Telenor. I sin roll som vd för Sveriges Annonsörer märker hon av den höga omsättningen på marknadschefer på flera sätt. Hon tror att en av huvudanledningarna till fenomenet är det hårda trycket gällande kortsiktiga resultat och den brist på förståelse från ledningsgruppen många marknadschefer upplever.

– Man tror helt enkelt att det finns bättre förståelse för det man bidrar med på nästa arbetsplats. Det är helt kritiskt att man har med sig vd och ekonomichef för att man ska lyckas med sitt uppdrag. Finns inte den får man jobba i motvind.

I podden berättar hon mer om vad hon tror fenomenet får för effekter på företagens marknadsföring. Trevlig lyssning!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.