tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: ”Hur kan kommunikatörerna bottna i hållbarhetsfrågan?”

Publicerad: 10 december 2021, 14:21

Thomas Nilsson och Julia Lundin i Insiktspodden.

Foto: Anna Rut Fridholm

I årets sista podcast från Resumé Insikt diskuterar programledarna Julia Lundin och Thomas Nilsson veckans uppmärksammade artikelserie kring hur kommunikatörer helt plötsligt blir hållbarhetschefer.

Ämnen i artikeln:

PodcastPoddHållbarhetKommunikationKommunikationsstrategiKommunikationschef

R

Redaktionen

red@resume.se


I veckan sköt vi ut ett samarbete som Resumé har gjort tillsammans med Aktuell Hållbarhet, nämligen en kartläggning av bakgrunden hos hållbarhetscheferna på 96 bolag från den årliga listan Sustainable Brand Index. Det visade sig att endast en av tre har utbildning inom hållbarhet och att många kommer från kommunikations- och marknadssidan. Kritiker lyfter ett varningens finger och säger att detta kan leda till greenwashing, att hållbarhetsfrågan inte kommer tillräckligt högt upp på agendan.

Vi avhandlade ämnet i årets sista Insiktspodden.

– Det kan vara svårt att bottna i en hållbarhetskommunikation om den som skjuter ut budskapet också basar över hållbarhetsfrågan på företaget och saknar utbildning på området, säger Julia Lundin, redaktör på Resumé Insikt.

– Att hållbarhets- och kommunikationsfrågan är så tätt sammankopplade visade sig ju även i politiken häromveckan. Vår nya klimat- och miljöminister Annika Strandhäll har aldrig jobbat med de här frågorna och det dröjde inte länge innan flera av landets politiska kommentatorer lyfte fram att Strandhäll förmodligen utsetts på grund av sin kommunikativa förmåga, säger Thomas Nilsson, reporter på Resumé Insikt.

Vi försöker oss också på en liten årskrönika i podden där vi pratar om jobb som vi är extra stolta över i höst. Lyssna här!

Nu tar Insiktspodden en paus och är tillbaka igen 2022 🎙️ Tack för i år!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev