tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: Hur kan relationen mellan kommunikatörer och journalister bli bättre?

Publicerad: 20 april 2022, 11:00

Kommunikatörer och journalister är två branscher som inte alltid dragit jämnt de senaste åren. Vad beror det på? Och vad kan göras för att förbättra läget? Dessa frågor diskuteras i det senaste poddavsnittet av Kommunikation med Svensson & Mattisson.

Ämnen i artikeln:

KommunikationsbranschenDIKSvenska JournalistförbundetKommunikation med Svensson & Mattisson

De senaste åren har det på sina håll varit ansträngt mellan kommunikatörer och journalister. Kritik mot antalet kommunikatörer och att de hindrar insyn är ett återkommande inslag i svensk media. Samtidigt som den ökade stressen och arbetsbelastningen på journalister gör dem mer beroende av kommunikatörer.

Hur ser relationen mellan journalister och kommunikatörer ut i dag? Vad är anledningen till att det skaver ibland? Och vad kan båda branscherna göra för att förbättra relationen? 

Dessa frågor och mycket mer diskuteras i podcasten Kommunikation med Svensson & Mattisson där Anna Troberg, ordförande i fackförbundet DIK och Ulrika Hyllert, ordförande i Journalistförbundet, gästade för ett panelsamtal.

– Det finns exempel när man i debatten säger att ”det finns för många kommunikatörer på det här stället”. Ja, men i relation till vad? Vad är det vi förväntar oss att de här kommunikatörerna ska förse oss med? Vi har ett helt annat medielandskap nu och det kräver fler kommunikatörer. Man måste faktiskt ställa det i relation till vilka behov och förväntningar som finns, säger Anna Troberg.

– Jag skulle önska att man kunde göra likadant med journalister. Vilket behov finns det av journalister i en kommun, och sen bara tillsätta det. Men det ser tyvärr inte ut så. Där finns en obalans, men det är ju inte en enskild kommunikatörs fel utan det är ett större problem, säger Ulrika Hyllert.

Lyssna på hela avsnittet här eller via spelaren nedan!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Kommunikation med Svensson & Mattisson produceras av kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i samarbete med Resumé.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev