Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: ”I valrörelsen sopas vissa saker av bordet ganska snabbt”

Publicerad: 6 september 2022, 11:13

I veckans Insiktspodd diskuterar Resumés reportrar Amanda Törner och Nellie Pilsetnek valkampanjerna med Janne Sundling, politisk reporter och expert på politisk marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

PolitikNyheterPodcastPoddValet 2022Valkampanj

På söndag är det dags för riksdagsval – Resumé Insikt har träffat Janne Sundling, politisk reporter och författaren bakom boken ”Rösta! Om PR, prylar och påverkan”. Janne Sundling har bevakat politik, medier och marknadsföring i många år, i veckans podd ger han lyssnarna svar på vad som föregår bakom kulisserna nu och i tidigare valspurter. 

LÄS MER:

Experterna analyserar det kommunikativa spelet om regeringsfrågan: ”En jättekonstig valrörelse” 

Därför dominerar budskapet ”Sverige åt svenskarna” i valkampanjerna 2022 

Fler skandaler men mindre genomslag 2022 – så påverkas politikens krishantering: ”Väntar ofta ut stormen” 

Bäst och sämst i klassen när kreatörerna fäller dom över valaffischerna: ”Partiet som gör Se och Hörs formgivare avundsjuk”

 

I dag ser valkampanjerna annorlunda ut och med mer fokus på personer, samtalen och debatterna sker i mer slutna sammanhang.

– Tidigare röstade man på ett parti, nu röstar man mer på en person. Personen spelar stor roll, Liberalernas Nyamko Sabuni valdes som partiledare, men fick aldrig testa sin förmåga i ett val, för uppenbarligen fungerade hon inte och kom inte fram med budskapet, säger Janne Sundling.

De skandaler som sker, sopas snabbt av bordet. 

Lyssna på podden här!  

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.