tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: ”Kommunikatören måste våga vara jobbig”

Publicerad: 29 december 2021, 11:58

Kommunikatören måste våga vara jobbig och agera djävulens advokat. Samtidigt måste rollen tydliggöras och kompetensen bli bättre hos de som arbetsleder. Det menar Anders Svensson och Linus Mattisson när de summerar 2021 i årets sista poddavsnitt av Kommunikation med Svensson & Mattison.

Ämnen i artikeln:

PodcastKommunikationsbranschenDIKKommunikatör

R

Redaktionen

red@resume.se


Personer som arbetar med information och kommunikation är en av de yrkesgrupper som löper störst risk att drabbas av psykisk ohälsa. Samtidigt visar en färsk rapport från DIK, fackförbundet för de som arbetar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor, att det saknas tillräcklig kompetens om kommunikation hos de som arbetsleder eller fattar strategiska beslut. I rapporten vittnar även en av tre kommunikatörer att de under senaste åren känt sig tvingade att gå emot sina yrkesetiska principer för att möta arbetsgivarens krav.

I årets sista avsnitt av Kommunikation med Svensson & Mattisson diskuterar därför Anders Svensson och Linus Mattisson kommunikatörens roll. En fråga som nu ställs på sin spets i takt med ett allt snabbare digitalt medielandskap och en corona-pandemi som skyndat på utvecklingen.

– En av de viktigaste grejerna är att de som arbetsleder kommunikatörer måste ha någon form av kompetens kring kommunikation för att det här ska kunna bli bra, säger Anders Svensson och pekar även på den enskilda kommunikatörens ansvar att våga ta plats.

– Kommunikatören måste våga vara den jobbiga, den måste vara djävulens advokat. Den kan inte bara vara en utförare som inte lägger in sina egna åsikter eller kompetens i det hela. Som det är nu riskerar vi att få en generation som arbetar med kommunikation som antingen blir utbrända eller uttråkade.

Dessutom blir det snack om hur allt färre och mer stressade journalister kan ge problem för de som arbetar med kommunikation. Något även DIK:s rapport tar upp.

Lyssna här eller via spelaren här nedan!

Kommunikation med Svensson & Mattisson produceras av kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i samarbete med Resumé.

Vi önskar dig som lyssnar ett riktigt gott nytt år!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev