söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podd: Vad vill framtidens talanger ha?

Publicerad: 6 maj 2022, 08:31

När Resumé frågade avgångsstudenter på Berghs och Yrgo vad de ställer för krav på sina framtida arbetsgivare blev det tydligt att schysta arbetsvillkor står högt i kurs. I veckans podd diskuterar Resumés Yasmine Winberg och Alicia Price detta med Rikard Linder, kursansvarig på Berghs.

Ämnen i artikeln:

PodcastBerghs School of CommunicationNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Undersökningen, som besvarades av totalt 57 studenter, visade att externa byråer fortfarande dominerar som drömarbetsplatser och att det viktigaste inte var kreativa vinster, utan att man i sitt yrke fick förbättra världen. Något som Rikard Linder tyckte var lite förvånande:

– Jag tror att det är lite utifrån en skolkontext, man har inte sett kopplingen mellan effekt och kreativitet än.

I fritextssvaren på enkäten tog många studenter upp stress och övertid som negativa aspekter av branschen, men verkligheten är nog mindre svartvit, tror Rikard Linder.

– När du sitter med någonting som du verkligen gillar och vill ska bli bra så sitter du ofta kvar efter fem, men i teorin hatar man övertid, säger han.

I podden diskuteras också ingångslöner bland alumner från Berghs, hur studenterna förbereds för yrkeslivet, och vad arbetsgivare bör tänka på för att rekrytera talang.

Lyssna på avsnittet här eller i spelaren nedan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev