Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

”Pr är kvinnligt – reklam är manligt”

Publicerad: 14 mars 2014, 08:55

Fredrik Thambert, Caroline Jungsand och Digge Zetterberg Odh på Kommunikationsklubben hos Taverna Brillo.

Reklambranschen är traditionellt manlig i sin karaktär, medan pr-branschen är kvinnlig. Det menar Caroline Jungsand, creative strategy director på Golin Harris, i veckans av avsnitt av Kommunikationsklubben.


Ämnen i artikeln:

KommunikationsklubbenCaroline Jungsand

Caroline Jungsand lämnade jobbet som kreativ chef på Prime i slutet av förra året för att istället hoppa på den nya rollen hos IPG-byrån Golin Harris. Ett av uppdragen handlar om att integrera pr-byråns erbjudande med systerbyrån Lowe Brindfors.

Hur branschglidningen mellan pr och reklam kommer att påverka kommunikationsbranschen som helhet är det få som kan svara på. Men ska man tro Caroline Jungsand blir den mer "hen".

– Traditionellt sett är pr mer kvinnligt. Inte bara att fler kvinnor har jobbat med det, men också att yrket i stor utsträckning handlar om relationer, långsiktighet och att vara snabbrörlig. Hårddraget är kvinnor bättre på de sakerna, och att ha flera bollar i luften samtidigt. Reklambranschen består traditionellt sett av "dudes" som köper sin plats och säger vad de vill på den platsen. Det ska bli spännande att se vad som händer i takt med att pr vinner allt mer makt, säger hon i podden.

Vi pratar också om Carolines Jungsands bakgrund som retoriker och hur branschen ska bli bättre på att fånga upp kompetenser utanför de traditionella utbildningarna.

Dessutom: Mia Skäringers debattartikel och den följande kritikstormen mot henne och Proviva. Vad var det egentligen som gick snett, och hur hade det kunnat göras annorlunda?

Kommunikationsklubben produceras av Delorean.

Prenumerera via iTunes eller RSS.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.