Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Thomas Høgebøl om möjlig börsintroduktion, exit och delägarskap

Publicerad: 18 juni 2021, 08:31

Podden gästas av Thomas Høgebøl, styrelseordförande i Noa.

Foto: JANNE NAESS

NoA:s styrelseordförande Thomas Høgebøl gästar Resumé Insikts podcast.


Ämnen i artikeln:

Thomas HøgebølNoaThe North Alliance

I en kartläggning som Resumé Insikt har gjort står det klart att 74 procent av delägarna i Sveriges byråer är män. Resten är kvinnor. Eftersom NoA, som äger bland andra Åkestam Holst och Bold, har 160 delägare tyckte vi att det var på sin plats att bjuda in nätverkets styrelseordförande Thomas Høgebøl till podden.

Sedan starten 2014 har NoA köpt upp 15 verksamheter. Delägarna har vuxit sig till 160 stycken, och dessa återinvesterar i nätverket. Thomas Høgebøl berättar att det ”nog” kommer att ske uppköp av fler verksamheter i Sverige under året.

– Vi är top class och det ska vi också fortsätta vara för att folk ska vilja samarbeta med oss. Vi har klarat bra tillväxt och lönsamhet sedan starten 2014 och vi blir hela tiden bättre på det. Vi har stora ambitioner och det har tagit oss långt. En av våra nycklar till framgång är samarbete inom nätverket – det är en muskel som tränas varje dag, säger Thomas Høgebøl i podden.

LÄS MER: Så lite äger kvinnor av svenska byråbranschen – och det här krävs för att vända utvecklingen

Det har ryktats om börsintroduktion, vad kan du säga om det?
– Mitt jobb och det vi fokar på med Noa är att bli bättre varje dag. När vi har succé får vi flera möjligheter. Det gör att fler vill ta del av resan finansiellt och investera i Noa. Och det kan betyda både börsmöjligheter, nya riskkapitalister och intresse från andra ägare. 

Det ryktas också om en exit från Norvestor – kommentar?
Riskkapitalister är inne i tre till fem år, max sju. Nu har Norvestor varit inne i precis tre år. Vi får se vad som blir det bästa för Noa framåt.

Lyssna på podden här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.