Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Vilken reklam är mest effektiv?

Publicerad: 8 november 2019, 07:47

Vad är effekten av reklam och vad är det egentligen som fungerar i dag? Kommunikationspodden tar ett snack med reklamveteranen Mats Rönne.


Veckans gäst är Mats Rönne. Han har varit europeisk mediechef på Electrolux och ordförande i Sveriges Annonsörers styrelse. I dag sitter han med i Outdoor Impacts kommitée och driver egen låda där han erbjuder strategisk rådgivning.

I dag är han här för att prata om effekten av reklam och vad som faktiskt funkar i en landskap där många saker snabbt förändras och många tror sig veta bäst när de egentligen famlar i mörker.

– Frågan om effekt har intresserat mig länge. Jag konstaterade att det nästa bara var jag från Sverige som deltog i en internationell konferens för 15 år sen om effekt, och det var väl där det började, säger Mats Rönne

– Årets stora trend är att tolka kommunikationsutveckling genom insikter om vänster och höger hjärnhalva. Det var från början populärvetenskap, men vi kan se i dag hur vi prioriterar information och vi är på väg mot det mer strukturerade, analytiska och detaljorienterade, säger Mats Rönne. 

Vilka skulle du säga är de bästa mätverktyget för att undersöka huruvida en insats har drivit kännedom eller sälj? Balansen mellan varumärke och säljdrivande - hur ska man tänka där? Om man har en årlig budget på 100 000 i marknadsföring och verkligen behöver profilera sitt företag hur ska man tänka då?

Hur samtalet utvecklas hör du i veckans avsnitt av Kommunikationspodden! Den hittar du här eller där poddar finns.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.