söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Yrsa Lindberg: Många företag sätter greenwashing i system

Publicerad: 1 juni 2023, 09:47

Yrsa Lindberg gästar det nya avsnittet av Debrief.

Foto: Pressbild

Yrsa Lindberg, hållbarhetsstrateg och personen bakom instagramkontot Greenwashing i Sverige, gästar det nya avsnittet av Resumés podd Debrief. Lyssna här!

Ämnen i artikeln:

Abby WorldD&ADMarknadsföringHållbarhetSociala medierReklamPodcastPoddPoddar

I det senaste avsnittet av Debrief pratar programledare Amanda Törner och reporter Alicia Price om trygghetstörstande generation Z, supporterkulturens kommunikationsutmaning och Abby Worlds svarta penna i D&AD.

Gäst i avsnittet är Yrsa Lindberg, personen bakom det uppmärksammade instagramkontot Greenwashing i Sverige. Hon jobbar idag som pressekreterare hos Miljöpartiet i Stockholm men har en bakgrund inom byråbranschen på Prime och Futerra. I podden ger Yrsa Lindberg sin syn på varför företagen allt mer går i greenwashingfällan, Sellpygate och hur hon sätter press på de svenska modejättarna. Dessutom ger hon exempel på vad som faktiskt är bra hållbarhetskommunikation och berättar varför hon kommer följa Synsam, Asket och Oatly med extra intresse framöver.

Yrsa Lindberg berättar bland annat att hon anser att en anledning till att greenwashing blir allt mer frekvent, är att det helt enkelt sätts i system av företagen.

– Du vet att du tjänar mer på att greenwasha än att inte göra det, säger Yrsa Lindberg.

Lyssna nedan för att veta mer!

Fler avsnitt av Debrief hittar du här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev