Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Talang

Ska kora Sveriges största talanger med ”evidensbaserad metod”

Publicerad: 12 januari 2021, 14:01

För att få fram talangerna på Nova 111 kommer talangnätverket Nova bland annat granska cv:n, intervjua och genomföra problemlösningstester.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


På diverse branschsajter, så även på Resumé, och från rekryteringsbolag råder det ingen brist på talanglistor. Somliga vilar på ett gediget underlag medan andra är mer godtyckliga. För att komma bort från det sistnämnda lanserar nu talangnätverket Nova vad de kallar för en ”evidensbaserad talanglista” vid namn Nova 111. Till listan kan vem som helst nomineras av vem som helst, därefter kommer kandidaterna att att gallras via en process som består av alltifrån cv-granskning, problemlösnings- och personlighetstest samt videointervjuer. Det sista steget består av en granskning från en jury bestående av profiler från elva olika branscher samt HR-chefer specialiserade på att hitta talang. Förhoppningen är att modellen ska hjälpa till att hitta även ”dolda” talanger som kanske inte fått eller tagit speciellt stort utrymme i traditionella och sociala medier.

– Vi har nu vidareutvecklat och omarbetat vår utvärderingsmetodik från grunden och utnyttjar en evidensbaserad metod och digitala verktyg att ta fram en lista värd namnet, säger Niklas Aubell, chef för Nova Talent i Norden.

I arbetet med Nova 111 samarbetar Nova med rekryteringsbolagen Alumni och Bohmans nätverk. Branscherna talangerna hämtas från sträcker sig från finans och juridik till marknadsföring och politik. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev