onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vimmel

Panelen om INGO-kvartetten

Publicerad: 30 december 2011, 13:08

Bild 1/4  

Reklambyrån INGO dominerade i DN:s digitala utgåva de senaste två veckorna. Hela fyra kampanjer som bär byråns signatur syntes.


EV

Emanuel Videla


– Vi hade en övning på läsplattor bland alla kreatörer på INGO för ett  par månader sedan som resulterade i en mängd grymma idéer för våra  kunder. Förutsättningen var att de skulle ligga på varumärkets koncept.  Detta är resultatet, sa Björn Ståhl, cd på INGO i en kommentar i samband med att annonserna som skräddarsytts för surfplattor presenterades.

Nu är det dags för Resumés och DN:s surfplattepanel att lämna sina omdömen.

Jessica Torstensson, account manager, Mindshare

Aladdin

Ingo har verkligen tänkt till och använder mediet på helt rätt sätt! Här  handlar det ju om att få läsarna att interagera med varumärket för att  på så sätt komma ihåg avsändaren. Asken funkar till och med som ett  tidsfördrivsspel i bilen för mina barn på väg hem från julfirandet.  Succé!
Utveckling: ett spel med topplista med ökad svårighetsgrad?

Delicato
Delicato fortsätter med sin konsekventa reklam även i iPad:en. Funkar  bra i juletider då den fysiska aktiviteten inte brukar vara på topp.  Men, ingen annons man kommer ihåg eller går tillbaka till för att titta  på igen.

Lidl
En kul interaktiv lösning där man blir nyfiken. För dem som väljer att  interagera med annonsen är det även stor chans att man kommer ihåg de  olika erbjudandena. Men, att gå så långt som att ta med annons och iPad  in i butik är troligtvis ganska få som gör... För att försäkra sig om  att alla som ser annonsen även tar del av de olika erbjudandena borde  annonsen följas upp av ytterligare en annons på nästkommande sida, här  med alla erbjudanden på rätt ställe.

SAS
Väldigt väl genomförd annons där byrån har tänkt till. Istället för att  visa inspirerande vyer i ett fotoalbum alt. en film, har Ingo istället  tänkt till på vilket sätt och när man använder sin iPad. Funkar dock  inte lika bra i bilen då annonsen blir förvirrad av farten.
Nästa steg: augmented reality?
Bra jobbat Ingo!

Daniel Matsuda, cd, River

Marabou: Tumme upp!

Snyggt, enkelt, tydligt, och smakfullt.

Briljant spel som jag fattar, spelar och blir klar med på 10 sekunder.

Upplevelsen är en njutning.

Till och med avslutet till facebook-sidan känns tacksamt med tanke på varumärkets många fans.

Delicato: Tumme upp!

Igenkänningen är total, och leder mig vidare. Snyggt och underbart!

Möjligen lite ansträngd i sitt sökande efter interaktivitet, men det finns ingen anledning att klaga på detta.

Lidl: Tumme upp!

Bra interaktivitet och stark i sitt koncept.

Personligen hade jag föredragit färre antal produkter i annonsutmaningen, då det blev lite jobbigare än nödvändigt.

Men en helt okej call-to-action med rabatten också; det finns säkert många stolta pappor som vill visa sin iPad för kassapersonalen på Lidl.

American Express / SAS Eurobonus: Tumme upp!

Utomordentligt väl utförd annons på alla sätt och vis.

Det är en njutning när koncept, design och interaktivitet stöder varandra och samverkar logiskt som i denna annons!

Hatten av!

Alexander Gårdenberg, ad, B-reel

Aladdin - Tumme upp!

En enklare version av memory, inget  banbrytande men kul. Mer komplicerat än så här behöver det inte alltid  vara, gillar den simpla idén och utförandet.

Ett plus hade varit om man hade kunnat spela igen med ett nytt urval av praliner.

Delicato - Tumme ner!

Annonsen  och budskapet tilltalar inte riktigt. Först och främst för att jag inte  räknar kalorier och för det andra för att man scrollar väldigt länge  och tillslut kommer till en text som bara säger "bra kämpat!".  Förväntade mig ett lite mer finurligt avslut. Sen att det är svårt för  att ta sig vidare i tidningen för att hela annonsytan är scrollbar, gör  det hela lite frusterande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev