torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Här kan du hitta och läsa alla Resumés bloggar.

Brandista

Ieva Englund är Novus varumärkesexpert och affärsrådgivare. Brinner för innovation och jobbar med utveckling av undersöknings- och analysmetoder inom området varumärke och kommunikation. Medan hela världen är upptagna med AI, fascineras jag av det mänskliga beteendet. Det finns inget mer komplext och spännande än varumärke, kommunikation, konsumentpsykologi och påverkan och det är också vad jag vill skriva om.


27 september

Varumärken och konsumentmakten: Vem har egentligen kontrollen?


Det här har hänt på internet

Varje vecka serverar vi dig det roligaste och mest intressanta från internet - största snackisarna, trenderna, det knäppaste och mest fantastiska. Så att du hänger med i snacket!

Digitala pulsen på marknaden

Martin Edenström har jobbat som ledare och expert inom digital marknadsföring i snart två decennier och kommer att ge verktyg för transformationen som bloggare för Resumé.

Nils Andersson Wimby

Nils Andersson Wimby var tidigare byråchef på Isobar och head of creative and media på If. Numera är han frilansande konsult. På sin blogg skriver han om det alltmer komplexa landskapet som marknadschefer och marknadsförare behöver orientera sig efter.

Daniel Collin

Jag har en religiös tro på att all kommunikation sker på mottagarens villkor. Med denna livsåskådning skriver jag här på Resumé för att förmedla tankar och reflektioner som syftar till att påminna om att kommunikation handlar om människor.

Kreativitet enligt Knight

Christina Knight är en prisbelönt kreatör med över 35 år i branschen bakom sig i en karriär som började på legendariska Hall & Cederquist. Hon är verksam som executive creative director och är grundare av Mad Women Academy som erbjuder digitala utbildningar för kommunikationsbranschen.

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.

Katarina & Jacob

Katarina Graffman & Jacob Östberg. Doktorn i antropologi och professorn i reklam och PR som tillsammans skrivit boken ”Vi är vad vi köper” resonerar om människors beteenden och fenomen i konsumtionskulturen.

Natalie Eriksson

Natalie utbildar inom digital marknadsföring via egna företaget Crunchtime.se samt arbetar inom samma område med några av Sveriges största varumärken. Hon är också författare, föreläsare och älskar all things sociala medier. Här hittar du texter om just sociala medier, varumärken och digitial marknadsföring. Välkommen in!

Sociala medier-bloggen

I Sociala medier-bloggen delar Cecilia Victoria Kärrberg med sig av de senaste nyheterna och insikterna kring sociala medier. Cecilia är VD och ägare av Digitalsnack, en prisbelönt social mediebyrå och Sveriges största podcast inom sociala medier.

Håkan Olofsson

Håkan är copywriter och varumärkesstrateg med svenska och internationella uppdragsgivare. Han gillar att dissekera varumärken för att ta reda på varför några fungerar bättre än andra.

Jakob Mjöbring

Jakob är pressansvarig vid Umeå universitet, men har arbetat flera decennier i privat näringsliv och gick senast från liten PR-byrå till stort universitet med allt vad det innebär. Skriver om att vara i statlig tjänst och vilken guldgruva för bra innehåll ett universitet är för en som arbetat med sociala medier sedan de uppfanns.

Ricki Petrini

En blogg om hur du lyckas med innehållsmarknadsföring. Här får du handfasta tips till hur du blir en bättre storyteller. Ricki Petrinis erfarenhet sträcker sig från publicist (Metro) till kundsidan (Procter & Gamble). Idag jobbar hon som Head of Content Studio på Mediekompaniet.

Krigsdagboken

Två kreatörer – Aleksandra Marchenko, Kommunikations- och Branding-strateg på flykt från kriget i Ukraina, och Carin Roeraade, Kreativ Strateg på Story Relations. I den här bloggen får ni ta del av dagboksanteckningar och vårt pågående samtal. Genom flykt och sömnlösa nätter. Om stort, smått, allvarligt och lättsamt. Hur ser en dag ut när du är på flykt? Hur bygger man ett eget bombskydd och, framför allt, ett nytt liv i ett okänt land?

Lejonfeber 2023

Kalle Wikström (Chief Storyteller) på Frontify delar med sig av kreativa trender och framtidsspaningar från årets Cannes-festival.

Insikter från insidan

Insikter från, intervjuer med, och inblickar i Sveriges mest kreativa och spännande marknadsavdelningar blandas med omvärldsspaningar och allmänna funderingar kring hur man skapar utrymme för kreativitet på insidan. Magnus Engström, grundare av Cogs creative, sitter bakom tangentbordet.

Per tänker högt

En marknadschefs tankar och funderingar om vad som skapar starka varumärken och effektiv kommunikation. Utmaningar och möjligheter. Per Nilsson håller till på teknikbolaget Semcon som nyligen prisats för årets varumärkesresa. Han var tidigare global PR-chef på Volvo Trucks och låg bakom kampanjer som Epic Split med mera.

Karin Winther

Karin Winther är strategisk konsult med fokus på digital kommunikation, hållbarhet, video och tech. Som producent, kreatör och contentstrateg är hon expert på hur man skapar engagerande videoinnehåll, jobbar med nya format och skräddarsyr content för sociala och mobila plattformar. Hon har lång erfarenhet av tv-branschen, både framför och bakom kameran.

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.

Från påverkan till medverkan, av Brandon Sekitto

Min mission är att få kommunikationsbranschen att inkludera fler röster för att på så sätt bidra till kommunikation som speglar och bygger samhället bättre.

Resumémes

Resumémes är Resumés jobbiga unge som på något vänster lyckats tjata sig till att få följa med pappa till jobbet.

Kommunicera!

BETALT SAMARBETE. Vi på Mynewsdesks content vill prata om konsten att skaffa sig en både personlig och relevant röst i ett medielandskap där så väldigt många andra också tycks ha mycket att säga. Bloggen skrivs av experter från Mynewsdesks contentbyrå som alla jobbar med PR och kommunikation på olika sätt, och har en hel del tankar och idéer att dela med sig av!

Redaktionsbloggen

Resumés redaktion tar med läsarna bakom rubrikerna och publiceringarna. Här förklarar vi vår journalistik och delar också med oss av spaningar från branschen.

ByråLiv

Efter 20 år på byrå jobbar Liv Sandberg nu med byråerna från plattformarnas perspektiv i sin roll som nordisk chef på Tiktok. Här skriver hon om trender, utmaningar och lärdomar som hon ser att byråerna möter, och ger sitt perspektiv på hur digitaliseringen förändrar branschen, både inifrån och utifrån.