Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Årets Byrå-bloggen

Pia Grahn är vd på Regi som driver Årets Byrå i samarbete med Resumé. Hon kommer att intervjua byråledare ända fram till galan i februari.


Publicerad 14 November 2019

20 år av Årets Byrå i Sverige – dags för Årets Byrå 2020 ”Hall of Fame”

Farfar. Moonwalk. Bodén & Co. Inserator. Daddy. Lowe Forever. Leo Burnett Action. Maxus. Framfab.

Listan på spännande byrånamn kan göras lång när man tittar på tidigare vinnare och nominerade byråer i Årets Byrå i Sverige. Regi har ju genomfört Årets Byrå -studien nu i 20 års Sverige, en studie där vi ber landets kommunikationsköpare utvärdera sina befintliga byråer.

Årligen utvärderar vi på detta sätt över 150 kommunikationsbyråer, i en studie som bygger på närmare 2500 svar från byråernas kunder. Och detta gäller enbart Sverige. Vi genomför motsvarande studie även i Finland och Norge.

Utifrån dessa studier tar vi även fram en årlig nordisk rapport. Bara under det gångna årets studie utvärderades närmare 300 byråer i Norden av närmare 5 000 marknads-, informationschefer och andra kommunikationsköpare.

Det ger oss en hel del intressanta insikter om skillnader och likheter mellan de nordiska kommunikationsköparna. I den nordiska undersökningen får vi bland annat reda på varför kunder ibland byter ut sin byrå, vad de letar efter när de väljer sina byråer – och vad de vill att deras befintliga byrå ska bli bättre på.

Visste du till exempel att engagemang är det viktigaste kriteriet vid val av byrå i både Sverige och Norge? I Finland är det byråns tidigare kundcase, medan personkemi kommer på en andra plats.

Dessa insikter bygger på en omfattande studie som vi genomför varje år. I Sverige genomför vi Årets Byrå-studien i år för 20de året i rad.

Inför årets prisutdelning, som vi gör ihop med Resumé den 20 februari 2020 på Berns i Stockholm, firar vi 20-års jubileum och därför kommer vi också att utse ett jubileumspris.

Det handlar om ett Årets Byrå ”Hall of Fame” för att hylla de byråer som framgångsrikt har drivit och utvecklat sina byråer under dessa 20 år och som också belönats flest gånger i Årets Byrå-studien.

Och det är synnerligen intressant att bli påmind om många spännande byråer som var med på Årets Byrå-listorna under tidigare år.

Välkända byråer som av olika anledningar inte finns längre. Här är några av dem; Farfar. Bodén & Co. Daddy. Inserator. Lowe Forever. Leo Burnett Action. Maxus. Moonwalk. Framfab.

Det finns även många duktiga byråer som är med i årets studie. Fantastiska byråer som är med i Årets Byrå år efter år, byråer som även fanns med under de första åren då studien drog igång.

Dessa ska vi fylla i februari 2020. Mer om detta inom kort. På återhörande!

Dela blogginlägget:

Mer från Årets Byrå-bloggen

Till bloggen >

ÅRETS BYRÅ 2020 – Grattis till att 17 vinnarbyråer, ni har gjort ett fantastiskt arbete!

Vinnarna i Årets Byrå 2020 har korats! Igår kväll, under en festlig och rolig galakväll på Berns, hyllade Regi och Resumé 17 vinnarbyråer i Årets Byrå 2020. Några byråer vann...

21 Februari 2020

God Jul från Årets Byrå-teamet!

Grattis till alla 142 byråer som har kvalificerat sig till årets upplaga av Årets Byrå i Sverige! Totalt handlar det om 142 byråer inom 14 olika kategorier som utvärderats av...

19 December 2019

”Årets Byrå 2020 – Bästa Arbetsgivare” en välkommen nyhet!

Årets Byrå 2020 är i gång och för oss på Regi är detta ett speciellt år, då vi firar 20 år med Årets Byrå i Sverige. Hej igen och välkommen...

11 Oktober 2019