Dela sidan:

151 byråer tävlar om Årets Byrå 2019

Hej och grattis till alla 151 byråer som har kvalificerat sig till årets upplaga av Årets Byrå i Sverige! Totalt handlar det om 151 byråer inom 15 olika kategorier som utvärderats av sina kunder.

Detta är faktiskt redan 19e året som vi genomför bransch- och kundstudien Årets Byrå i Sverige och vi är glada och stolta över det stora intresse som finns bland landets byråer och kommunikationsköpare av att delta.

Till grund för årets studie ligger närmare 2 500 enskilda bedömningar från marknadschefer och andra kommunikationsköpare. Det gör Årets Byrå till den största branschstudien i sitt slag och den genomförs årligen även i Finland och Norge.

Studien utvärderar kundnöjdhet, och omfattar allt från kreativitet och strategisk kompetens till proaktivitet, engagemang och digital kompetens och mycket mer.

Och nu när vi precis har stängt årets studie, så är det 151 byråer som i år har kvalificerat sig till Årets Byrå Sverige 2019. Bland annat måste byrån ha en byråintäkt på minst 7 mkr baserat på senaste bokslutet.

Dessa 151 byråer är fördelade på 15 olika kategorier. Detta är nästan lika många byråer som förra året, då siffran låg på 154 byråer.

Eftersom vår fantastiska kommunikationsbransch och även byråerna ständigt utvecklas, gör även Årets Byrå löpande förändringar och förbättringar. Nytt för Årets Byrå Sverige 2019 är bland annat:

• Antalet digitalbyråer som deltar i Årets Byrå ökar. Vi kommer därför utöka Digital-kategorierna med en ny kategori: Digital 50+ MKR

• I dialog med aktuella byråer så har vi bestämt att inte inkludera kategorin Kommunikationsbyråer 100+ detta år.

• PR-kategorierna kommer delas in i PR 7-15 MKR samt 15+ MKR.

Listan på nominerade byråer offentliggör vi den 11 januari, dvs de byråer som är i toppen inom respektive kategori. Så håll utkik efter nyår!

Och den 21 februari 2019 är det slutligen dags. Då offentliggör vi årets vinnare i Årets Byrå på en gala på Münchenbryggeriet i Stockholm. Galan föregås av ett inspirationsseminarium på temat ”affärsutveckling och tillväxt”, i samarbete med Resumé.

Väl mött då och ett stort grattis till alla byråer!

Här kan du se om din byrå är med i år:

Hela deltagarlistan i Årets Byrå 2019