Dela sidan:

Stort grattis till alla 15 vinnarbyråer!

Igår kväll hyllade vi vinnarna i Årets Byrå 2019. 15 grymma byråer inom respektive kategori, som bevisligen har mycket nöjda kunder, fick ta emot förstapriset på en fullsatt och festlig gala på Münchenbryggeriet.

Personligen är jag både glad och stolt över årets studie, alla vinnarbyråer och galan igår kväll, som leddes av Robert Pihl med bravur och med skön partystämning.

Jag måste också säga ett stort grattis till årets vinnarbyråer, både de som vunnit förut och de som är helt nya på vinnarpallen. Samtliga vinnande byråer har gjort ett fantastiskt arbete. Deras kunder har sagt sitt och bevisligen är de mycket nöjda med samarbetet och byrårelationen.

Jag vet vilket jobb som ligger bakom en förstaplacering – faktiskt bakom alla finalistbyråers prestation – och det är både imponerade och enormt bra jobbat

I år har ju hela 151 byråer deltagit i 15 kategorier i studien. Samtliga dessa har utvärderats av sina kunder, närmare 2500 enskilda bedömningar från marknadschefer och andra kommunikationsköpare har vi samlat in i år.

Det är bara i Sverige. Räknar vi dessutom med Årets Byrå-studien i Finland och Norge, så ingår närmare 300 byråer och 4500 kundomdömen – så denna branschstudie är både omfattande och unik. Och det gör Årets Byrå till den största branschstudien i sitt slag.

I studien utvärderar byråernas största kunder byråerna inom 13 NKI (Nöjd Kund Index)-kriterier, däribland kreativitet, strategisk kompetens, proaktivitet, affärsnytta, digital kompetens och engagemang. Det är få byråer som ligger i topp på samtliga 13 kriterier, alltid finns det en eller två områden som kunderna anser att byrån kan utveckla och förbättra.

Men är du en byrå som är finalist, dvs nominerad, så har du i regel mycket nöjda kunder. Dina kunder ser dig som en partner, de värdesätter samarbetet högt och kunderna har också överlag, gett byrån höga vitsord.

Och att bygga och utveckla goda, långsiktiga relationer mellan uppdragsgivare och byrå är ett långsiktigt arbete som kräver mycket av båda parter. Och de byråer som vann igår, är extra duktiga och kompetenta på detta.

Bland årets vinnare ser vi ett antal byråer som fick kliva upp på vinnarplatsen för första gången som Byn, Populate, The Bond och Awave. Grattis, bra jobbat!

Några byråer som vann förra året, eller som vunnit flera gånger förut, landade i år på en andra placering – otroligt imponerade även det. Här ser vi bland annat Westander, Antrop och BerntzonBylund, som alla även i år har ett väldigt fint resultat och väldigt nöjda kunder.

Men de byråer som kanske imponerar mest i år är de byråer som vann igår kväll och som även vunnit förut – och vissa flera år än så: Tre Kronor Media, Forsman & Bodenfors, New Republic, Ellermore, Doberman, Ciceron Group, Le Pacte och Silver.

Alla kan vinna en gång – men att vinna två eller ännu fler gånger visar på ett synnerligen värdefullt, bra och långsiktigt arbete med sina kunder och deras utmaningar. Ni har gjort ett ypperligt arbete – och det har nu era kunder tackat er för genom att lyfta upp er till en första placering.

Så, ett stort grattis och njut av segern alla ni vinnare i Årets Byrå 2019!