Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.


Publicerad 11 Maj 2020

Boktips för ovisa tider

I dagens läge så har vi en del extra fritid, frivilligt eller ofrivilligt. När något oväntat likt detta händer hamnar vi lätt ur balans. Vi tappar fokus, vi börjar ifrågasätta våra livsval och ovissheten kryper sig på. Kanske funderar du på att byta karriär för ett kreativare yrke, testa vingarna på din affärsidé eller följa vad än ditt hjärta slår för. Här kommer ett boktips som hjälper dig peka kompassen rätt!

Ofta är ovisshet skrämmande och den största tröskeln att ta sig över för att starta och ta det första steget. Förra sommaren på började jag en lista med böcker att läsa för att jag ville bli smartare, mer påläst och helt enkelt veta mer. En lista som sedan dess vuxit med ännu fler titlar. En av de första böckerna som jag läste var Framgångsboken av Alexander Pärleros. I denna bok går han igenom allt vad han lärt sig genom åren och från alla möten i sin podcast Framgångspodden (som du säkert hört talas om).

I Framgångsboken går han igenom tre fantastiskt bra ämnen: vägen till framgång, hitta mitt varför och vägen till välmående. Med massvis med råd, how-to’s och tillvägagångssätt. Just delen med att hitta sitt varför är fantastiskt nyttig och full med verktyg för göra ditt varför tydligare och lättare att uppnå. Oavsett om man letar efter sitt kreativa kall eller är yrkesverksam och vill få hjälp att prioritera.

Även om man inte är ett fan av hans podcast är boken något jag verkligen rekommenderar. Särskilt om du just nu funderar på att byta karriär, vill testa vingarna på din affärsidé eller bara drömmer om något annat utan att veta vad. Garanterad sträckläsning!

Supertips!

Läser du ovan nämnda bok tillsammans med boken Hjärnstark av Anders Hansen kommer du vara fullständigt ostoppbar!

Love,
Johan

Mail: Himself(at)johanstahlberg.com
Web: www.johanstahlberg.com
Blog (ENG): blog.johanstahlberg.com
Instagram: www.instagram.com/Johan_Stahlberg
Facebook: https://www.facebook.com/Johanstahlbergphotography

Dela blogginlägget:

Mer från Det kreativa livet

Till bloggen >

Övning: vad är ditt kreativa över- och underskott?

Balans i livet är viktigt att ha. Detta gäller såklart även i det kreativa livet för oss kreatörer. Att sätta fingret i vädret och kolla av hur man ligger till...

29 Maj 2020

Älskade kreatör – du är inte ensam!

Aldrig har så många känt sig så ensamma som nu. Jobben har avtagit och mailboxen har tystnat. Vi ser våra företag och arbeten sakta men säkert gå mot en ovis...

5 Maj 2020

Tuffa tider för en drömmare

Vi går igenom en tuff period nu. Både som anställda, egen företagare eller frilansare. Vi är många som har det tufft och flera i vår umgängeskrets har förlorat jobben, tvingats...

24 April 2020