Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.


Publicerad 11 maj 2020

Boktips för ovisa tider

I dagens läge så har vi en del extra fritid, frivilligt eller ofrivilligt. När något oväntat likt detta händer hamnar vi lätt ur balans. Vi tappar fokus, vi börjar ifrågasätta våra livsval och ovissheten kryper sig på. Kanske funderar du på att byta karriär för ett kreativare yrke, testa vingarna på din affärsidé eller följa vad än ditt hjärta slår för. Här kommer ett boktips som hjälper dig peka kompassen rätt!

Ofta är ovisshet skrämmande och den största tröskeln att ta sig över för att starta och ta det första steget. Förra sommaren på började jag en lista med böcker att läsa för att jag ville bli smartare, mer påläst och helt enkelt veta mer. En lista som sedan dess vuxit med ännu fler titlar. En av de första böckerna som jag läste var Framgångsboken av Alexander Pärleros. I denna bok går han igenom allt vad han lärt sig genom åren och från alla möten i sin podcast Framgångspodden (som du säkert hört talas om).

I Framgångsboken går han igenom tre fantastiskt bra ämnen: vägen till framgång, hitta mitt varför och vägen till välmående. Med massvis med råd, how-to’s och tillvägagångssätt. Just delen med att hitta sitt varför är fantastiskt nyttig och full med verktyg för göra ditt varför tydligare och lättare att uppnå. Oavsett om man letar efter sitt kreativa kall eller är yrkesverksam och vill få hjälp att prioritera.

Även om man inte är ett fan av hans podcast är boken något jag verkligen rekommenderar. Särskilt om du just nu funderar på att byta karriär, vill testa vingarna på din affärsidé eller bara drömmer om något annat utan att veta vad. Garanterad sträckläsning!

Supertips!

Läser du ovan nämnda bok tillsammans med boken Hjärnstark av Anders Hansen kommer du vara fullständigt ostoppbar!

Love,
Johan

Mail: Himself(at)johanstahlberg.com
Web: www.johanstahlberg.com
Blog (ENG): blog.johanstahlberg.com
Instagram: www.instagram.com/Johan_Stahlberg
Facebook: https://www.facebook.com/Johanstahlbergphotography

Dela blogginlägget:

Mer från Det kreativa livet

Till bloggen >

Att möta sina demoner – del 2: Tvivlet på sig själv

Hur kommer man över känslan av tvivel på sig själv som kreatör Att tvivla på sig själv gör vi alla och väldigt ofta. Jag som driver eget företag och frilansar som...

6 oktober 2021

Att möta sina egna demoner – del 1

Som egenföretagare och frilansare ställs vi dagligen inför en handfull problem, motgångar och delikata bajsmackor att lösa och ta oss an. Är det inte en sista-minuten-panik-ändring på ett redan lämnat...

15 september 2021

Jag, Dolly Parton och kneget 9 till 5

På eftermiddagarna efter jobbet har jag tagit promenader och lyssnat på grym musik och njutit av naturen. En av de låtar som gått genom mina hörlurar är Dolly Partons klassiker,...

26 juli 2021