Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.


Publicerad 9 november 2022

Den fantastiska känslan av att vara värdelös!

Hur många gånger har du börjat om? Med börja om menar jag ju inte att sälja huset, elbilen och hunden (till kattens stora glädje) och emigrera till ett land du inte ens kan uttala för att inviga din splitter nya identitet. Nä, så extrem och drastisk behöver man kanske inte vara, varje gång. Jag pratar så klart om att byta bana i livet och karriären och att helt suga på det man gör!

Att helt bryta invänjda, inarbetade rutiner, arbetssätt och processer och helt chocka hjärnans sammanflätade nervbanor med att för en gångs skull skapa nya. Det är något jag precis har gjort och det är helt förskräckligt och helt underbart. 

Jag älskar det!

Länge har känslan för att göra något helt annorluna funnits i mitt bakhuvud. Något nytt som skakar om och får mig hoppa ur gamla gängor. Coronapandemin satte många käppar i hjulen för mig. Eller snarare för mitt bolag. De flesta av mina kunder gjorde som många andra företag och knep åt om marknadsutgifterna när världen lamslogs. Jag fick trassla mig fram på a-kassa för att överleva. Något jag av någon anledning skämdes otroligt mycket över. Under tiden så förflyttade jag mig också, då tillfälligt, ned till Växjö för att hjälpa till min mamma att ta hand om min dödsjuka far. Jag passade då på att studera och läsa upp mina gymnasietbetyg via komvux. Dels för att ha något att fördriva tiden med och för att självförvekliga mig genom att ha grundläggande behörighet till högskola och universitet. Dock var detta helt utan planer att göra slag i saken efteråt.

Men även om komvuxkurserna inte var några att skriva hem om så väckte dem en eld i mig. Den där fantastiska känslan av att utvecklas, lära sig nytt och utvecklas framåt. Att växa som människa. Så just nu går jag första terminen på det internationella och engelskspråkiga programmet, Peace and Development Studies, vid Linnéuniversitetet i Växjö. Inte för att jag ska lägga min kreativa sida tillsammans med kamerorna på hyllan. Dem kommer få följa med in i detta. Området är något som intresserat mig och som jag vart på väg in i flertalet gånger, men som aldrig blivit av.

Sedan september har jag har fått lära mig nya hanteringssystem, att skriva akademiskt korrekta texter (sömnpiller!), alla möjliga och omöjliga sätt att referera och även att lära mig läsa på nytt. Varje nytt koncept, idé och lärdom går trögt, tar enorm energi och en god portion ångest att få in i huvudet. Och jag behöver ofta läsa om allt flera gånger för att jag ens ska få en aning vad det handlar om.

Jag älskar det! 

PS. Ber om ursäkt för avsaknaden av inlägg men ovan har som sagt tagit massvis med tid och energi. Men jag börjar landa i allt och kommer således ha mer tid till att skriva här!

//Johan
Mail: Himself(at)johanstahlberg.com
Web: www.johanstahlberg.com
Instagram: www.instagram.com/Johan_Stahlberg
Facebook: https://www.facebook.com/Johanstahlbergphotography

Dela blogginlägget:

Mer från Det kreativa livet

Till bloggen >

MIn talang är inget att ha (och du behöver heller ingen)

Hur kan speciell talang existera i våra gener om vi alla är lika från födseln? Medfödd talang är bara en tråkig myt om den exceptionnelle kreatören. En myt som gör...

17 augusti 2022

Att bara vänta på inspirationen

Det här med att vänta på inspirationen. Att inte skapa för att “jag inte känner mig inspirerad just nu”. En mening vi säger plågsamt ofta – som om vi kan...

22 juni 2022

Att möta sina demoner – del 3: Hur håller man igång den kreativa motorn bäst?

Det tog ett litet tag, på grund av personliga skäl, men här kommer del tre i att ta sig ur kreativa svackor, tillsammans med Karin Kronborg,  samtalsterapeut & coach i integrativ...

17 maj 2022