Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.


Publicerad 25 januari 2021

Konsten att våga vara rädd och sårbar – del 1

Konsten att våga vara rädd och sårbar – del 1

Att vara kreatör inom ett kreativt yrke kan vara det bästa arbete som finns. Att vara kreatör inom ett kreativt yrke kan vara det jävligaste och mest nervbitande arbete som finns. Att vara kreatör inom ett kreativt yrke är som en jobbig prenumeration av kalsonger man aldrig blir av med, fast istället för kalsongen får du gråa hårstrån – som du aldrig blir av med.

I kommande inlägg kommer jag prata vidare om rädsla som kreatör! Jag är väldigt nyfiken om vad ni som läser detta är rädda över när det kommer till ert eget skapande! Skicka gärna ett mail till Himself(at)johanstahlberg.com (man får såklart vara anonym!)

Det här med skapande som kreatör och den där portfolion – fönstret till vår egen själ– som vi ständigt ömt vårdar och förfinar. Vi slipar på våra texter, bilder, video och illustrationer till förbannelse. Vi skriver om, redigerar om och gör om. Ibland för oss själva, ofta på grund av rädsla.

Den där rädslan att bli skrattad åt, att bli genomskådad, att bli feltolkad, att ingen kommer gilla vårt arbete. Att offentligt och framför familj och andra – misslyckas.

Rädsla! Något vi tampas med varje dag. Men som också kan användas som motivator.

Rädsla – din sirap i vardagen

All denna rädsla för vårt eget skapande, färdigheter och arbete. En rädsla som egentligen aldrig försvinner, oavsett om man är nybörjare eller senior. En rädsla som sätter krokben för många av oss och blir till ren sirap i vår vardag. Man kan bara tänka på hur många nya Harry Potter böcker, Nyckeln till frihet manuskript eller Mona Lisor som ligger undangömda på hårddiskar och i förråd runt om i världen som aldrig kommer se dagens ljus på grund av rädsla för att misslyckas.

Men, är vi heller inte rädda eller i alla fall lite oroad och nervös för det vi skapar så har vi krupit för djupt ner i bekvämlighetszonen. Och där sker ju som vi vet ingen magi eller utveckling! För rädsla kan användas som bensin på elden. Som bränsle för att nå våra mål och drömmar. För dem går hand i hand, rädslan för och kärleken för att skapa.

Som att åka skidor nedför en brant bergssida – rädslan som håller dig fokuserad med tungan rätt i munnen samtidigt som du har fantastiskt roligt!

Extremsport är vansinnigt kul! Och ibland vansinnigt läskigt.

Och  mig hittar ni som vanligt här:

Mail: Himself(at)johanstahlberg.com
Web: www.johanstahlberg.com
Blog (ENG): blog.johanstahlberg.com
Instagram: www.instagram.com/Johan_Stahlberg
Facebook: https://www.facebook.com/Johanstahlbergphotography

Dela blogginlägget:

Mer från Det kreativa livet

Till bloggen >

Att möta sina demoner – del 2: Tvivlet på sig själv

Hur kommer man över känslan av tvivel på sig själv som kreatör Att tvivla på sig själv gör vi alla och väldigt ofta. Jag som driver eget företag och frilansar som...

6 oktober 2021

Att möta sina egna demoner – del 1

Som egenföretagare och frilansare ställs vi dagligen inför en handfull problem, motgångar och delikata bajsmackor att lösa och ta oss an. Är det inte en sista-minuten-panik-ändring på ett redan lämnat...

15 september 2021

Jag, Dolly Parton och kneget 9 till 5

På eftermiddagarna efter jobbet har jag tagit promenader och lyssnat på grym musik och njutit av naturen. En av de låtar som gått genom mina hörlurar är Dolly Partons klassiker,...

26 juli 2021