Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.


Publicerad 10 april 2020

Snackar du mest eller skapar du också?

Vi ser dem hela tiden, tangentbordskrigarna. De som spenderar timmar på att hamra fram åsikter, budskap, tankar och kritik genom sina blåslagna tangentbord. Du hittar dem i Facebookgrupper, i kommentarsfälten och i forumen. Är du en av dem eller prioriterar du ditt skapande?

Att prata är lätt. Det är det alltid. Idag, när alla är kommunikatörer, egenutnämnda experter och tyckare är det lättare än någonsin att få ut sin röst och budskap. Detta har resulterat i att vi verkar ta tystnad som ett tecken på svaghet eller misslyckande. Enbart för att man inte fyller sina sociala medier med hur fantastisk man är.

Skippa skitsnacket och det digitala rampljuset

Du och Sickan har en plan. En plan för att du skall lyckas med just ditt företag, det egna kreativa projektet eller vad det nu kan vara du har framför dig. För att lyckas kräver det 100% av din tid, ditt fokus och din energi. Men, varje gång du lägger tid på att diskutera i forum om pixlarna mellan olika kameramodeller, debattera på sociala medier för att visa att just du har rätt åsikt om Oatlys senaste reklamkampanj – drar du värdefullt fokus från ditt projekt.

För varje tryck på tangentbordet skjuter du din dröm längre och längre bort.

Varje tangentbords-fight du tar puttar dina måsten längre bort.

Att jaga sin dröm eller att förverkliga det där egna kreativa projektet som man planerat så länge, kan vara skrämmande. Söker du skydd och ursäkter från det som du måste göra genom att snacka online? Istället för att kliva ut ur din comfort-zone och möta motgångarna på vägen till drömmen?

Kriga inte för ditt digitala ego – kriga för dig

De söker inte bekräftelse, lajks eller ytligt stöd online för det de skapar. De bryr sig inte om det digitala rampljuset som finns inom bubblorna i våra Facebookgrupper, forum och flöden. De är för upptagna med att skapa, 100% fokuserade på sin vision och dröm. Där finns inte tid att söka bekräftelse. Medans du står framför spegeln på gymmet och tar selfies i löpartights och linne, sitter de längst bak i mörkret och kör ett extra rep.

Så låt de andra klappa sig själva på ryggen och ödsla tid medans du gör jobbet som krävs. Lägg din värdefulla tid och energi på att förverkliga dig själv, inte någon status online som inte går att hänga i din portfolio.

Ryan Holiday sa det bäst: “The only relationship between work and chatter is that one kills another”.

Ta hand om er där ute!

Love,
Johan

Dela blogginlägget:

Mer från Det kreativa livet

Till bloggen >

Att möta sina demoner – del 2: Tvivlet på sig själv

Hur kommer man över känslan av tvivel på sig själv som kreatör Att tvivla på sig själv gör vi alla och väldigt ofta. Jag som driver eget företag och frilansar som...

6 oktober 2021

Att möta sina egna demoner – del 1

Som egenföretagare och frilansare ställs vi dagligen inför en handfull problem, motgångar och delikata bajsmackor att lösa och ta oss an. Är det inte en sista-minuten-panik-ändring på ett redan lämnat...

15 september 2021

Jag, Dolly Parton och kneget 9 till 5

På eftermiddagarna efter jobbet har jag tagit promenader och lyssnat på grym musik och njutit av naturen. En av de låtar som gått genom mina hörlurar är Dolly Partons klassiker,...

26 juli 2021