Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Det kreativa livet

Från en kreatör till en annan! Hur tar du hand om din egna kreativitet och vad gör du för att bli en bättre kreatör? Oavsett om du jobbar på byrå, frilansar eller skapar som hobby – tillsammans kan vi bli bättre kreatörer! Jag är stillbildsfotografen som fastnade för hela kommunikationskedjan – från idé till utförande.


Publicerad 22 juni 2020

Vad vore tacosen utan kryddan?

Åsikter finns det gott om. Vi alla har dem och av någon outgrundlig anledning så gillar vi också att dela med oss av dessa. Och ju högre desto bättre! Detta inlägg är lite av en spinn off på mitt ”snackar du mest eller skapar du också” – inlägg där jag luftade min åsikt om att vara en så kallad keyboard warrior. Nu tänkte jag prata mer om hur du inte ska låta dem komma in i ditt huvud.

Det viktigaste en kreatör kan ha

Att ha många strängar på sin lyra kan vara bra att ha. Det innebär att du har många olika vägar till att skapa en inkomst eller att till exempel supporta marknadsavdelningen med. Du kan fotografera, klippa film och sätta ihop en snygg presentation utan att skämmas.

Men det absolut viktigaste du kan ha som kreatör är dig själv. Det är du som ger liv i dina skapelser. Det är du som ger dem en själ och glimten i ögat. För vad vore tacosen utan kryddan? Även om man alltid får höra att du inte är ditt jobb och att det är viktigt att separera jobb och privatliv, så går det inte att undvika att vårt egna DNA finns med i allt vi skapar. Skapar vi utan att blanda i en liten bit av oss själva så skapar vi bara en generisk produkt – tillintetsägande och tråkig.

Det är du som är kryddan i tacosen!

Låt inte deras problem bli dina

Vad som kan få dig att tvivla på dig själv, din kreativitet och dina mål mer än något annat, är ofta dessa tangentbords-smattrande åsiktsmaskiner. De som på sociala medier och andra forum, gärna berättar hur saker ska och inte vara, att saker är fel och inte till just deras syn på saker. Förutom att dessa suger energin ur dig får de ofta dig att tvivla på ditt unika DNA. Att reagera på dessa personer är oftast en dålig idé. Det brukar tendera att göra dig ännu mer arg och upprörd och du använder värdefull energi till ovärdefulla saker. Fokusera istället där det behövs – på dina egna mål och på vad du gör bäst – ditt egna skapande. Låt inte deras problem bli dina problem. Låt inte någon som gav upp sin dröm förstöra din!

När du inte ger dem uppmärksamhet så häller du inte heller bensin på elden. Och, när du fokuserar på annat och det som är viktigt för dig så tar du bort det enda din hjärna behöver för att hålla denna ilska och jobbiga känslor vid liv – ditt fokus!

Glöm aldrig bort att det är du som är det unika i dina kreationer. Det är du och ditt DNA som gör att folk vill anlita dig för dina bilder, illustrationer eller fantastiska texter. Det är du som är kryddan i tacosen.

Fortsätt tro på dig själv och fortsätt var unik!

Trevlig midsommar!

Love,

Johan

Mail: Himself(at)johanstahlberg.com
Web: www.johanstahlberg.com
Blog (ENG): blog.johanstahlberg.com
Instagram: www.instagram.com/Johan_Stahlberg
Facebook: https://www.facebook.com/Johanstahlbergphotography

Dela blogginlägget:

Mer från Det kreativa livet

Till bloggen >

Att möta sina demoner – del 2: Tvivlet på sig själv

Hur kommer man över känslan av tvivel på sig själv som kreatör Att tvivla på sig själv gör vi alla och väldigt ofta. Jag som driver eget företag och frilansar som...

6 oktober 2021

Att möta sina egna demoner – del 1

Som egenföretagare och frilansare ställs vi dagligen inför en handfull problem, motgångar och delikata bajsmackor att lösa och ta oss an. Är det inte en sista-minuten-panik-ändring på ett redan lämnat...

15 september 2021

Jag, Dolly Parton och kneget 9 till 5

På eftermiddagarna efter jobbet har jag tagit promenader och lyssnat på grym musik och njutit av naturen. En av de låtar som gått genom mina hörlurar är Dolly Partons klassiker,...

26 juli 2021