Bra workspace för kvinnor – the final frontier?

Resume_BGB_18_1

Lill Waldekranz, AD och designer på Toca Boca (samt grym konstkvinna!) är mitt uppe i en flytt till San Fransisco, men har ändå haft tid att styra upp en ny bra grej: Women’s Workspace. Initiativet är precis vad det heter och första träffen var i helgen.

Hejhej, Lill! Vad är Women’s Workspace?
– WWS är en mobil mötesplats där man kan träffa nya vänner, dela idéer och tankar. Och framförallt jobba ihop, utanför sin vanliga arbetsplats! Det händer något när man byter miljö och sammanhang. Planen är att samarbeta med grymma nätverk, och bjuda in till olika “workspaces”!

Resume_BGB_18_2Work, work, work, work work… och häng! På WS första träff i helgen.

Varför startade du WWS?
– Idén kom till mig en helg när jag laptopfikade med en kompis. Jag blev så upplyft av att inte sitta själv med min dator, att kunna dela idéer samtidigt som vi jobbade. Jag ville göra den kreativa energin jag kände på fikan till en vana, och bjuda in fler till det. Men jag ville gärna byta ut det skramliga fiket till en inspirerande miljö. Det finns väldigt många trevliga lokaler och kontor, varav många som står tomma under helger, så jag tyckte att det vore spännande att se om det går att skapa samarbeten kring det.

Varför behövs WWS?
– Jag känner så himla många grymma kvinnor som jobbar på alla möjliga roliga, spännande projekt. Men många sitter själva hemma eller på fik. Jag tror verkligen att vi blir ännu bättre ihop. Det är kul att tänka om lite kring hur vi jobbar.

Hur kommer det sig att WWS bara är för kvinnor?
– Tyvärr är samhället inte så jämställt som det skulle kunna vara än. Jag tror att det är lättare att ändra gamla strukturer om kvinnor stärker och peppar varandra så mycket vi kan. Därför behövs bland annat utrymmen för att på ett avslappnat och tryggt sätt kunna dela liknande erfarenheter och lära oss av varandras kompetens. Personligen föredrar jag en blandad arbetsmiljö där alla möjliga jobbar tillsammans. Jag har turen att ha många inspirerande personer, både män och kvinnor, omkring mig.

Tror du att preferenser för en bra workspace skiljer sig mellan könen?
– Hm, jag vet inte än! Både mina tjej- och killkompisar uppskattar en fin och trevlig miljö. Jag tror inte att varken killar eller tjejer gillar typ lysrörsbelysning, dålig ventilation eller vingliga skrivbord. Om jag utgår ifrån mina egna preferenser ser jag inget syfte med att skapa väldigt “kontoriga” miljöer bara för att man ska jobba där. Självklart så är det ju bra om det finns vettiga bord och stolar, men utöver det så tycker jag att det egentligen inte behöver skilja sig så mycket ifrån andra miljöer, som ett hem eller andra platser som man kan finna inspiration genom.

WWS hade ju er första träff i helgen, hur gick det?
– Träffen var toppen! Jag satte ihop den tillsammans med Aleksandra Avli som tillsammans med Sofia Kacim grundat nätverket HER Global Network. Vi var på A house, som har grymma lokaler. Under en träff så får deltagarna möjlighet att berätta om vilka de är och vad de håller på med. Man kan slänga ut en fråga till de andra om det är något särskilt man behöver hjälp med, eller en kontakt man vill knyta. Det är en lättsam stämning. En del av tiden gick också åt till att fika. Ska man locka folk till att komma och jobba på en lördag så gäller det att ha bra fika – tack Mathem!

Resume_BGB_18_3
Lill och Aleksandra och fikan på WWS första träff på A house i Stockholm.

Vad är ett bra workspace för dig?
– Jag gillar att ha en balans mellan att kunna prata med andra och sitta helt tyst och ”zonea ut”. Det ultimata är när jag kan göra både och. Och när jag kan ta med min hund, alla arbetsplatser blir bättre med hundar! Om det inte finns allergiker där så klart!

Vad är dina tips för att skapa bra workspaces?
– Många arbetsplatser tar fortfarande för givet att vi alla funkar på samma sätt. Idén om öppna kontorslandskap dominerar. Jag tror att det är viktigt att skapa utrymmen för olika personlighetstyper och att erbjuda flexibilitet kring det, även om jag förstår att det är svårt. Sen är det såklart också jätteviktigt att alla känner sig trygga på sin arbetsplats, att man ser varandra och är snälla.

Vad har du hört från andra om behovet kring alternativa workspaces?
– Jag har fått feedback om att det här är någonting som behövs. Många sitter själva. Det kan lätt göra att man stannar upp – eller till och med ger upp! – när man möter problem eller inte kan bolla sina idéer. Alla är heller inte redo, eller har inte råd, att signa upp sig på ett dagligt eget workspace. Det är kul att det händer mycket på det här området, eftersom det har stått still så länge.

Vad är målet med WWS?
– Att försöka skapa fler tillfällen av kreativ magi! Just nu försöker jag hitta en tydligare struktur för det, det vore kul att kul att få ihop träffar i San Fransisco också.

Vad händer härnäst med WWS och finns det något sätt att engagera sig?
– Vi har nästa träff den sjunde april, det blir en fredagsfrukost. Om man vill engagera sig kan man absolut höra av sig till mig, så kan jag i den mån det går bjuda in. För övrigt så är jag nyfiken på att se hur WWS fortsatt tas emot, och kommer att försöka hitta bästa väg framåt.

***
Tusen tack Lill för att du hade tid i flytt, måleri, jobb, workspaceande och hundpromenader att svara på mina frågor! Som frilansare känner jag personligen att det är toppen med mobila arbetsplatser, där en får hänga, bolla och göra bra grejer med göttigt folk.

Bra workspace, alltså, the final frontier!

Resume_BGB_18_4WWS nästa träff den 7/4 sker på rymdskeppet USS Enterprise. (Skoja!)

Stockholm Open-syndromet: Bakom talangjaktskulisserna med #SthlmOp-grundarna David Orlic, Maja Bredberg och Lamin Sonko

Resume_BGB_17_1

Att snacka om att vår bransch bör bli mer jämlik och jämställd är lätt. Men att walk the mångfaldstalk är bra mycket trixigare. Som tur är finns Stockholm Open-gänget, eller #SthlmOp som de numera kallar sig. Imorgon, fredag, är sista dagen att anmäla sig som byrå eller ungdomsdeltagare till deras sommarjobbsprogram, där byråer får chansen att upptäcka framtida talanger som en kanske inte skulle hitta på de traditionella platserna. Och ungdomar får chansen att upptäcka kommunikationsbranschen, så klart. För visst kan nog nästa generations svenska kommunikationsstoltheter finnas i Stockholms ytterområden såväl som Sveavägen 34. Så without further ado, här har ni grundarna av #SthlmOp som snackar om det braiga som händer genom grejerna de gör!

Vad är den braigaste grejen med #SthlmOp enligt var och en av er tre?
David:
– Många pratar om Stockholm Open som ett integrationsprojekt, och det kanske det är – för alla inblandade. De unga upptäcker en bransch som många av dem inte känner till sedan tidigare, samtidigt som många av oss som jobbar på byråer upptäcker en annan bild av unga från stadens förorter än den som vanligtvis syns i media. Men allt det är egentligen sekundärt. Låt oss kalla det här för vad det verkligen är: en talangjakt. Ett sätt att hitta nya kreativa superstjärnor – och våra framtida chefer. 

Lamin:
– Att kombinationen av alla involverade parter skapar en perfekt ”virtuous loop”: en öppnare bransch = större inflöde av talang och referensramar = bredare bas för rekrytering av framtida stjärnor. Och så fortsätter det, runt och runt. Redan efter två år börjar vi se effekt i form av stipendiater, sommarjobbare som får anställning och flera ur målgruppen som söker sig till branschrelaterade utbildningar.

Maja:
– Att alla inblandade lär sig så otroligt mycket. Många i vår bransch använder begrepp som ”kanaloberoende” eller ”360-lösning” för att beskriva arbetssätt på byråer eller uttag av kampanjer. Det låter ju jättebra och modernt. Jag fick dock lära mig rätt snabbt att för våra unga är det en självklarhet att tänka ut sina kommunikativa idéer i alla möjliga och omöjliga kanaler. Att det är det givna utgångsläget. 

Resume_BGB_17_3Dani Haloob, Hussein Ali Jawad Al-Khafaja och Cynthia Miled Amine sommarjobbade på AWB 2016. Deras uppdrag var att hitta ett sätt att minska nedskräpningen i Skärholmen. Bild: AWB

Vad är de braigaste grejerna ni hört från byråer om #SthlmOp?
– I de samarbeten som fungerat allra bäst har byrån fått lika många nya perspektiv som ungdomarna har. Det är spännande att se hur 17–19-åringar tänker kring kommunikation när de själva får utforma den och hur annorlunda de använder digitala medier i sin vardag jämfört med tidigare generationer. Några byråer har till och med anställt personer som de träffat genom projektet, både ungdomar och studentcoacher.

Resume_BGB_17_2Teamen på JMW, Forsman & Bodenfors, Volontaire och Spoon.

Vad är de braigaste grejerna ni hört från deltagare i #SthlmOp?
– 92 procent tyckte att jobbet var intressant och två av tre sa att de kan se sig arbeta med kommunikation i framtiden. Att jämföra med innan #SthlmOp, då två av tre sa att de aldrig tänkt tanken att de kunde ha en framtid i vår bransch. Det här är vad några har sagt i Stockholms stads utvärdering av projektet:

”Intressant att få se och pröva på den här branschen, hade ingen aning om att den fanns! Jätteintressant brief och kul att få vara med och påverka vad som händer i stadsdelen.”

”Jag trodde verkligen inte att jobbet skulle vara så här kul! Det förvånade mig väldigt mycket.”

”Jag älskade mitt jobb, ville inte sluta”

”Lätt det bästa sommarjobbet, jag hade skitkul varje dag. Även roligt att lära sig mer om reklambranschen och att jobba på kontor.”

I tidigare intervjuer har ni sagt att ni vill krossa negativa fördomar, men finns det några positiva fördomar ni vill krossa eller förstärka?
– Det är fint att byråer som i vanliga fall är hårda konkurrenter och ständigt tävlar med varandra kan samlas kring ett gemensamt initiativ och genomföra det tillsammans. Att #SthlmOp tagits emot så väl av kommunikationsbranschen stärker uppfattningen att byråer är nyfikna och vill göra skillnad.

Resume_BGB_17_4Team #SthlmOp på Eurobest. Från vänster: David Orlic, Maja Bredberg, Lamin Sonko.

Ni var ju på Eurobest och snackade #SthlmOp, med ambition om expansion internationellt/nationellt – hur har det gått?
– Just nu är det ungefär tio städer runtom i världen som är intresserade av att genomföra en egen version av projektet under året. Det är såklart jätteroligt, men kräver en hel del självorganisering. #SthlmOp är byggt för att passa Stockholms system för sommarjobb, eftersom staden finansierar det. När det görs i Göteborg, London eller New York behöver det anpassas till andra förutsättningar. Men vi bistår såklart byråer i andra städer med all kunskap och erfarenhet som finns och har open-sourcat hela formatet på stockholmopen.org.

Vad har ni förbättrat inför året för att göra #SthlmOp ännu braigare?
– I år skalar vi inte upp projektet i Stockholm, utan fokuserar helt och hållet på att öka kvaliteten: det blir mindre arbetsgrupper (5 personer) med ungdomar från olika delar av staden (för att öka kontakten mellan stadsdelarna) och vassare briefer (skrivna tillsammans med Stockholms stads hållbarhetschef Paul Alarcón). 

Till byråer som redan anmält intresse, vad vill ni hälsa dem?
– ANR BBDO, BBH Stockholm, Borg & Lundell, DDB, Doe Blomberg Gottberg, Edelman Deportivo, Forsman & Bodenfors, Garbergs, Granath, Graviz, Gullers Grupp, Hilanders, House of Radon, JMW, Jung Relations, McCANN, MullenLowe Brindfors, Prime, Reform Act, Round & Round, Ruth, Satumaa Family Business, Spoon, Stakston, TBWA, Volontaire, Volt och Åkestam Holst – ni är fantastiska.

Till byråer som fortfarande har chans att signa upp, vad vill ni hälsa dem?
– Det rasar in anmälningar från unga stockholmare just nu, så det behövs fler medverkande byråer för att möta efterfrågan. Ring, maila eller DM:a så skickar vi all information.

Vad är era braigaste tips för byråer och deltagare som signar upp?
– Träffa varandra över en fika några veckor innan sommarjobbet börjar, så blir det mindre nervöst. Vi hjälper såklart till och hittar en tid som funkar för alla.

Samtidigt som världen ofta känns mer ”open” känns det som att många just nu vill göra den mer ”closed”. Vilken roll känner ni att #SthlmOp spelar i detta samt vad tycker ni att kommunikationsbranschen kan bidra med för braiga grejer för att kämpa vidare för ”openness”?
– För att kunna göra ett bra jobb behöver vi vara öppna för nya idéer, öppna för varandras åsikter, öppna för olika erfarenheter och perspektiv. Men för att klara det behöver vi först öppna våra arbetsplatser och vår bransch för alla de talanger som inte vet om att vi existerar.

Resume_BGB_17_5Haisam Said, Beatrice Hedly och Reza Albazi fick stipendium till en introkurs på Berghs efter sommarjobbet. Haisam Said jobbar extra på Forsman & Bodenfors vid sidan av sina många kreativa projekt och är med och projektleder #SthlmOp i år. Bild: Berghs

Om en vill engagera sig i #SthlmOp, hur gör en då?
– Vi behöver ungefär 50 studentcoacher, så alla elever på Berghs, Beckmans, Forsbergs, Hyper Island osv är jättevälkomna att höra av sig redan nu. #SthlmOp är ett jättebra tillfälle att omsätta allt man lärt sig i skolan och träna på sitt ledarskap.

Har ni tips på andra braiga initiativ som jobbar mot samma mål som ni?
– Politikerveckan Järva är ett väldigt bra exempel på hur man kan skapa en plattform där människor möts och tar itu med samhällsutmaningar tillsammans.

Förresten, har ni hört nåt från det där Stockholm Open som sysslar med tennis?
– Haha, vi har pratat. Det var ett bra samtal. Mvh #SthlmOp

*****
David, Maja, Lamin, alltså sickna bra grejer ni styr upp tillsammans med alla dessa talanger och byråer och Staden! Ba å anmäla er, byråer som inte anmält er än! Ba gör’t! (Så gör ni: Hör av er direkt till någon av grundarna.)

SLUT PÅ LOVEBOMBING.

Bra grejer från Kvinnodagen

Resume_BGB_17_1Ojojoj vad många bra grejer som hände i kommunikationsväg på Internationella kvinnodagen. Här är ett potpurri med åtta favoriter från åttonde mars.

*****

Resume_BGB_17_2

Fearless Girl
Så mycket kärlek till denna (faktiskt relevanta!) stunt, som cirkulerade vilt i mitt och säkert era flöden. Skulpturen skapad av Kristen Visbal och fotograferad av Federica Valabrega, med syfte att uppmärksamma att bolag med kvinnor i ledande positioner går riktigt bra, är redan mer eller mindre ikonisk. Pussyhatten av för State Street Global Advisors! Läs mer om det hele här.

***

Resume_BGB_17_3

Invest in Her
Och på tal om kvinnligt företagande och ledarskap så känns det ju toppen att pr-kvinnan Christina Saliba och författaren Camilla Läckberg startat ett investmentbolag med målet att främja utvecklingen av produkter och tjänster som stärker kvinnor, och att i allmänhet främja kvinnligt entreprenörskap. Jag är även nyfiken på vilka kvinnor som fick de där femtio armbanden med inskriptionen ”Queen” som Team Saliba/Läckberg skickade ut för att få ut nyheten om nya bolaget. Läs mer här.

***

Resume_BGB_17_9

We See Equal
Procter & Gamble lanserade corporateinitiativet #WeSeeEqual med en riktigt ostig film som visar ett collage av olika P&G-kampanjer inramade av fina rader om allmänt omhändertagande t.ex. ”Hugs don’t care who give them” och givetvis produktspecifika ord om att ”Diapers don’t care who change them”. Läs mer här.

***

Resume_BGB_17_10

United by Half
En annan film med härligt tårryckande känsla är #UnitedByHalf. Yep, Benetton är på’t igen! Denna gång uppmanar de genom filmen och ett antal annonser att vi alla ska “think, talk and act in ways that support the empowerment of women” för att uppmärksamma deras långsiktiga Women Empowerment Programme, att de nu fokuserar specifikt på konkreta åtgärder kring arbetsförhållanden för kvinnor i Indien, och att de rullar ut programmet internationellt. Läs mer här.

***

Resume_BGB_17_4

Getty Images Sport Photographer Internship
Jag gillar verkligen när till synes torra organisationer styr upp social good-initiativ. Nu har allas vår bildbyrå Getty skapat en allians med Women’s Sport Trust, Cerno Capital och Canon för att erbjuda industrins första praktikplatsprogram för up-and-coming kvinnlig talang inom sportfotografi. Jag ser fram emot att se resultatet, då kvinnor oftast fotas på sätt som gör att de ser ”mindre ut” i allmänhet, och sportiga kvinns ofta får synas i media med förutsättningen att de ställer upp på ”sexiga” fotograferingar. Läs mer här.

***

Resume_BGB_17_5

Mansinträde på Fotografiska
Ibland kan det enklaste initiativet skapa vågor på pr-vattnet. På kvinnodagen höjde Fotografiska entrépriset med 13% för män, för att uppmärksamma orättvisan att män får 13% mer i lön än kvinnor (SCB). Det innebar att män betalade 146 kr och 90 öre i entré istället för ordinarie entrépris på 130 kr. De extra intäkterna under denna dag skänkte Fotografiska till Rättviseförmedlingen. Kudos till marknadschefen som förutsåg att ”en och annan kanske blir upprörd över vår tillfälligt höjda entré” i sitt presscitat. Fortsättning följer…

***

Resume_BGB_17_6

GenderEQ
Finns det något sätt att mäta s.k. mansplaining i möten? Jorå, there’s an app for that! Läs om den här och ladda ner den här.

***

Resume_BGB_17_11

ETCs mansfria nummer
Tidningen ETC satsade på att skapa ett helt mansfritt nummer, kvinnodagen i ära. Vaffödådå? Jo, det kan ni läsa här.

*****

Sen gjordes det så klart en massa andra bra grejer på olika håll som exempelvis det här av Western Union, det här på Södra Teatern, det här av Granpa och Rodebjer, det här av Nike och det här av Island. Och givetvis är den historiska strejken A Day Without Women samt en mängd andra manifestationer och listor med kvinnotema inom såväl musik som näringsliv som fotografi med på min lilla lista av bra-upp-till-kampiga-grejer-som-hände-på-Internationella-kvinnodagen.

Just denna åttonde mars har varit extra spännande att följa tycker jag, då s.k. femvertising har varit i hetluften. Personligen ser jag den växande trenden inom jämställdhetsmarknadsföring som något positivt. Precis som när miljömedvetenhet började bli mainstream inom reklam- och pr-svängen ser vi samma debatt kring vad som är ”rätt och fel” att göra inom frågan (Hej Fackförbundet Byggnads-diskussionen!) då olika aktörer börjar applicera jämställdhet som en konkurrensfördel. Internationella kvinnodagen 2017 visar många tecken på att verkligen ha varit det stora mainstreamgenomslaget för jämställdhetskommunikation. Det är smågrejer och stora grejer, mini- och megaprojekt. Det är nästan inflation på jämställdhetsinitiativ. Att det på något sätt blivit ett måste att göra något på kvinnodagen.

Min känsla är att ju mer mainstream och normativ hygienfaktor jämställdhet blir, desto större chans har vi marknadsförare, företag, organisationer, politiker och framförallt allmänheten att kunna lära oss att navigera samt se skillnaden bland aktörer som utnyttjar jämställdhetsfrågan som en gimmick för att skapa uppmärksamhet (läs: jämställdhetswashing), och de som på riktigt bidrar till positiv förändring genom jämställdhetsinitiativ vars värde ger välförtjänt uppmärksamhet. Jag ser inget egenvärde i att hålla feminismen som någon cool subkultur där bara folk med råkoll är välkomna. Det viktigaste är väl att jämställdhet finns top-of-mind som en bra grej att engagera sig i – oavsett om det gäller en manlig kollega som menar väl men hamnar lite snett i sitt ”grattis på kvinnodagen” eller en regering som inför beviskrav på lika löner för alla? Ju mer vi utforskar jämställdhetsfrågan, desto bättre kan vi som kommunikatörer bli på att bidra till att driva frågan framåt genom våra medel, utan att trilla dit i eventuella femvertisingfällor. The more you know, liksom.

Helt enkelt, vad svenska fotbollslandslaget och adidas sa på sina tröjor redan veckan innan Internationella kvinnodagen. Heja alla ni branschkollegor som jobbar för att göra ett jämställt samhälle verklighet!

Resume_BGB_17_8

Branschens 2017-löften del 4: PR-personer

Resume_BGB_16_0

Är det redan februari?! Jobbårets första månad gick snabbt, men vad har folk för ambitioner för 2017 egentligen? Jag hörde av mig till branschkollegorna för att kolla läget. I fjärde delen av denna ankdammsföljetong delar hela arton PR-personer med sig av sina nyårslöften. Jorå, PR ligger mig lite extra varmt om hjärtat. <3

***

Resume_BGB_16_1

Christian Åkerhielm
Volontaire
– Mer energi, mindre klocka. För mig synkar inte alltid tankekraft och kreativitet med ett visst klockslag. Att utgå ifrån energi istället, att identifiera när topparna kommer och hur, gör att tiden nästan försvinner när man väl har hoppat på energitåget.

***

Resume_BGB_16_2

David Becker
FLB Europa
Eftersom jag är med och driver en byrå så är frågorna kopplade till det viktigaste för mig, och i det så vill vi framförallt vara en schysst och rimlig arbetsgivare. Det kanske låter pretentiöst men jag är övertygad om att det är bra på alla sätt och vis. Jag lovar att vi ska fortsätta med schyssta villkor, kollektivavtal och pension, och att inte utnyttja gratis arbetskraft i form av branschfenomenet obetald praktik. Den sista frågan ligger mig extra nära, kanske för att jag har varit lärare och sett och hört mycket om det. Jag tycker att det är direkt pinsamt att byråer, allt från små till stora etablerade med god lönsamhet, utnyttjar unga människor på det viset samtidigt som man skapar värderingsdrivna lösnäsekampanjer för sina uppdragsgivare.

***

Resume_BGB_16_3

Elin Ahldén
Lennox
– 2017 ska jag rädda världen på tre sätt: Köpa fler betalprenumerationer. Fortsätta sjunga polarkakans lov som kvällsmat till de små barnen när mamman hellre gullar med dem än lagar mat, en islagbar cost-benefit-ekvation. Och envist backa PR när branschen fortsätter att slåss floskelkrig om affärsutvecklingskompetenser och värdeskapande strategierbjudanden. Kom igen, kamrater. PR är ett mäktigt hantverk. Kommunikation har aldrig inte varit nära affärsverksamheten. Såklart ni kan vara managementkonsulter om ni vill. Själv är jag hellre managementkonsult med uthållighet. Då heter det kommunikatör.

***

Resume_BGB_16_4

Helena Aru
Frilans
Mitt löfte, till mig själv och till branschen, är att under 2017 fokusera mer på kundens affär och faktiska problem. Vi ser massvis av grymma, kommunikativa kampanjer, men frågan är om lösningen alltid är den rätta för kundens affär, eller om den ibland ligger lite väl långt bort? Jag vill även fokusera mer på att utveckla långsiktiga och välmående kundrelationer. Detta genom att våga utmana och ställa högre krav på kunder vad gäller leveranstider och budgetar, men också genom att utmana mig själv i att ta mig an färre uppdrag. Jag tror att branschen skulle bli mer kvalitativ om fler vågar säga nej och istället försöker vara lite mer långsiktiga och hållbara. Vi behöver bli bättre på att ta ansvar för de uppdrag vi tar på oss! Sist men inte minst vill jag bli öppnare för att be andra branschkollegor om hjälp och råd. Det finns så många fantastiska och bra människor i branschen. Med rätt fokus kan vi tillsammans bara bli bättre!

***

Resume_BGB_16_5

Helya Houshmand
Story
– Det snurrar alltid tusen frågor i mitt huvud. Varför är vissa mer rationella än andra, varför väljer man produkt X över produkt Y, varför kan en sak trigga gränslös humanism i en person och nattsvart hat hos en annan? Jag funderar jämt på varför människor fungerar som vi gör, det är en stor del av varför jag älskar mitt jobb, men jag vill förstå ännu mer! Så 2017 går i kunskapens tecken för mig. För det man inte förstår är svårt att relatera till, right?

***

Resume_BGB_16_6

Henrik Hallberg
Round & Round
– Jag ska fortsätta att runda hörnen och motverka kantighet. Inte glömma bort att det finns andra, modernare och roligare sätt att lösa uppgifter på. Och jag ska se till att få människor i min närhet att känna sig sedda och förstå att de är betydelsefulla. Det gäller både jobb och privat.

***

Resume_BGB_16_7

Hermes Holm
Edelman Deportivo
Jag gör tumme med mig själv på att omfamna svårighet. I det lilla och det stora. Våga ta större diskussioner med kunder, pusha för att få in fler perspektiv och utväxlingar i projekten. Fortsätta involvera flera samarbetspartners från olika arenor för att skapa större och mer intrikata berättelser om vår samtid. Kommunikation är fortfarande världens roligaste jobb för en homo sapiens, i år ska det bara bli lite svårare

***

Resume_BGB_16_8

Joel Borg
Borg & Lundell
– Nyårslöften är lite som majoriteten av den tredje säsongen till bra TV-serier. En hyfsad besvikelse. En ofta meningslös företeelse. Jag tänker kanske det vore på sin plats att inför nyårshot istället för löften? Så man vid tolvslaget hotar folk med vad man tänker göra nästföljande år. Typ sluta röka.

***

Resume_BGB_16_9

Johan Grönberg
Never Ending Story
– Jag lovar att försöka lyssna bättre. 2016 var året då jag tröttnade på att höra mig själv ordbajsa. Kanske en effekt av att få barn, eller att hänga med massor av väldigt duktiga och smarta människor som det är värt att lyssna på. Löfte nummer två hänger ihop med nummer ett. Jag lovar att gå från ord till handling. Världen är i lite för dåligt skick för att man ska stå på sidlinjen.

***

Resume_BGB_16_10

Johanna Sörstrand
Ibeyostudio
– Mitt nyårslöfte är att 2017 ska bli det lustfyllda året! Året har börjat fantastiskt med min nya roll på Ibeyostudio, jag är verkligen både stolt och glad för uppdraget. För mig har det lustfyllda en stark koppling till en meningsfull vardag där man får vara med och göra skillnad. Skillnad för Ibeyostudio som byrå och arbetsplats, och skillnad för våra kunder. Vi kommer under året att fortsätta att stärka oss som strategisk kommunikationsbyrå, bland annat genom individuell utveckling och nya kunduppdrag. Och vi ska ha roligt på vägen!

***

Resume_BGB_16_11

Lamin Sonko
Jung
– Jag har två planer för året. Den första är att frigöra bunden tid genom att utvärdera nuvarande åtaganden och vara lite hårdare i sållningen av sånt som dyker upp, hur kul det än låter. Alltså, mer brain power fördelat på färre saker. Plan två är att dedikera 100% av hösten till pappaledighet och välbehövd reflektionstid. Kommer bli riktigt bra.

***

Resume_BGB_16_12

Louise Sallander
TBWA
Nyårslöften har aldrig riktigt varit min grej. Däremot brukar jag ibland lova mig själv saker på söndagar, typ att jag ska börja träna på måndag och sånt. Så man kan väl säga att jag mer har veckolöften än nyårslöften. Nästa veckas veckolöfte blir nog att ha på mig mina glasögon varje dag så jag inte går in i små gulliga tanter på stan, vilket hände imorse.

***

Resume_BGB_16_13

Maja Bredberg
Forsman & Bodenfors
Jag funderar på att lova mig själv att dra tillbaka alarmet tre kvart till kl 05 på morgonen. En rimligare tid att vakna. Och att undvika arbetsmöten kl 12, för att istället kunna se valfri dokumentär på lunchen. Målet är förstås att att vid årets slut så ska all min nya kunskap ha tryckt ut pinkoder, mina barns personnummer och annat onödigt vetande som bara skvalpar omkring inne i skallen. Borde kunna bli uppåt 200 dokumentärer om jag tar mig i kragen? Apropå det, folk får gärna maila mig sina bästa dokumentärtips, om vi nu ska ha en chans att lyckas få den här planen att gå i lås.

***

Resume_BGB_16_14

Martin Bundock
AWB/AWorldBeneath
My new year’s resolution is to try and pry myself away from my various screens. Get out of the office more, read more books and converse with more interesting people who don’t share the same views as me. Sounds obvious but something one needs to continuously work at. How else am I going to create ideas which actually add something to the culture of Stockholm? I’m currently obsessed with Indian vegetarian food, grime, Sammarkand and Japanese clothing brands… again. I’m leaving this to marinate and see where it leads to in 2017.

***

Resume_BGB_16_15

Niklas Turner Olovzon
Passion Lab
– Jag lovar dyrt och mindre heligt att fortsätta plantera vår byrå inifrån och ut. Att vara den bästa arbetsplatsen i branschen, där ord som jämställdhet, normkritik och högt-i-tak inte är några klyschor, och där vi skrattar mest och poserar minst. Sedan ska vi bli både mer kaxiga och ödmjuka på samma gång. Kaxiga över att vi jobbar med kommunikation som både skapar känslor och förändring, men ödmjuka inför de insikter som krävs för detta. Och som inte bara kan ösas ur ankdammens källor, utan som kräver input från kloka beteendevetare och inspiration från lika delar fin- och fulkultur. På en lite mindre skitnödig och personlig not vill jag också börja sortera kvitton bättre. Och vara en toppenpappa hela vägen.

***

Resume_BGB_16_16

Shirin Troëng
Juno
– Mitt nyårslöfte är att bidra till en mer hållbar konsumtionskultur. Ur ett professionellt perspektiv genom att hjälpa Junos uppdragsgivare att påverka konsumenter i rätt riktning. På individnivå ska jag sluta med slit-och-släng-köp och istället satsa mer på begagnat och kvalitet som håller över tid.

***

Resume_BGB_16_17

Simon Strand
500
– Mitt mål är att inte skämmas för något. Jag har kämpat med min blyghet och hållit tillbaka länge, inte vågat vara mig själv fullt ut, men i år blir året då jag bara kör och inte bryr mig om vad folk tycker. När man jobbar med kommunikation är det vanligt att man är högkänslig inför omvärlden, ständigt oroad och brydd om vad andra tycker och tänker. Det är ett personlighetsdrag som är bra att ha om man jobbar med kommunikation, men jag tror att man ska använda det som ett verktyg i jobbet men försöka ställa sig utanför det på ett personligt plan. Så tror i alla fall jag.

***

Resume_BGB_16_18

Stina Gustafsson
Prime – A Weber Shandwick Company
Jag vill i år jobba med kommunikation som verkligen gör skillnad. Kommunikation som skapar värde. För kommunikation kan användas för att lösa företags problem, men även sociala utmaningar. Jag vill jobba med kreativa lösning på verkliga utmaningar i samhället och kommunikation som driver förändring. Och för att få energi till att jobba med de här projekten så vill jag fortsätta att resa i världen, det ger mig inspiration och nya insikter.

***

Heja er i 2017, fellow ankor!
I nästa, och sista!, delen i följetongen… kreativa chefspersoner.

*****

Vill du lägga till ditt branschnyårslöfte i det här inlägget eller har du tips på bra grejer? Hojta på bragrejerbloggen@gmail.com vetja!

Branschens 2017-löften del 3: Digispecialister

Resume_BGB_15_bild 1

Redan februari! Nu när jobbåret kickat igång, vad har folk för ambitioner inför 2017? Jag hörde av mig till branschkollegorna för att kolla läget. I tredje delen av denna ankdammsföljetong delar tio digispecialister med sig av sina nyårslöften.

***

Resume_BGB_15_bild 2

Elin Aram
Doberman
– Jag lovar att ha koll på resten av techvärlden utanför Sverige och USA. Och att inspirera andra att göra detsamma. Just nu fascineras jag av digitalt beteende i Sydkorea, det mest uppkopplade landet i världen som ligger flera år framför oss. I vår kommer jag sprida ordet på en rad konferenser.

***

Resume_BGB_15_bild 3

Ellie Ekström
Garbergs
– Jag lovar och svär att 2017 år året då jag växlar upp jobbet för en snällare, roligare, smartare och mer inkluderande kultur i den här knäppa (säger det med kärlek!) branschen. Det är trots allt här jag kommer spendera många år framöver, så vill ju att det ska bli riktigt nice någon gång. Sen har jag också lovat att utnyttja att mina kollegor verkar ha riktigt goa landställen, minst tre vill jag hinna med att åka till i år!

***

Resume_BGB_15_bild 4

Jakob Ohlsson
Reform Act
– Jag har jävligt svårt att typ förhålla mig neutral/sval/sådär härligt reklamwitty inför vad som händer 2017. Trump styr USA och om ungefär ett och ett halvt år finns en risk att Sveriges största eller näst största parti är vårt fascistparti. Mitt löfte är nog att inte förhålla mig neutral och passiv när extremhögern utmanar demokratin utan att palla engagera mig ännu mer utanför jobbet. Förstår att det låter fett högtravande och tråkigt, men någon måste säga det också.

***

Resume_BGB_15_bild 5

Jesper Dahl
Whispr Group
– Jag tänker låna inspiration från dig, Devi, och din blogg för att försöka bli bättre på att se de goda, bra och trevliga möjligheterna till positiv förändring när man möter utmaningar. Jag är en sån jävla Ior. Med det i ryggen ska jag göra klart min lägenhet så att jag kan bjuda hem folk, eftersom mitt digitala jobbliv gör att jag är några mil för långt in i vårt digitala Narnia och ibland glömmer bort att se efter mina vänner AFK. Sen ska jag börja se riktigt mycket konst igen. Jag ska gå på gallerier tills jag somnar. Alla som vill hänga på får gärna höra av sig!

***

Resume_BGB_15_bild 6

Linda Bagge Wohlfeil
RBK
– Jag ska försöka släppa mitt dåliga samvete över att inte alltid ha 100% koll på de intressanta nyheterna som ständigt dyker upp i vår bransch. I min roll behöver jag ha en bred digital kunskap, och att tro att jag samtidigt kan vara spjutspets på allt skapar en viss stress. Jag ska därför bli bättre på att plocka russinen ur kakan genom att inspireras av duktiga specialister och nytänkande föreläsare och poddar. Ett sånt russin var att jag häromdagen lyckades knipa en av de åtråvärda biljetterna till Women in tech! Yay!

***

Resume_BGB_15_bild 7

Niclas Bergström
Acne
– OK! Mitt nyårslöfte i år är att hedra ledighet och planera projekt för att kunna släppa saker och ting. Allt för ofta skjuter jag upp saker eller planerar för löst och spenderar därför otaliga kvälls-, natt- och tidiga morgontimmar med att ha ångest över saker som inte är värda ångest. Med andra ord: Skjut av istället för att skjuta upp!

***

Resume_BGB_15_bild 8

Olle Thunberg
Accomplice
– Så.. vi håller på att analysera tonen i meddelanden på vår företags-Slack och fick ut en graf över hur sannolikt det är att man är glad, alltså uttrycker sig glatt, under veckan. Jag har i genomsnitt en nedåtgående trend i gladhet från mån-fre, varpå målet nu är att räta ut och höja ribban bland kurvorna där. TLDR: 2017, all smiles and high fives – på Slack.

***

Resume_BGB_15_bild 9

Petter Hanberger
Hello Future
– Under 2017 kommer jag gradvis plocka tillbaka mer och mer av mitt östgötska modersmål som storstaden successivt sandpapprat bort från mina stämband.

***

Resume_BGB_15_bild 10

Philip Cristofor
Volontaire
– Jag lovar att fortsätta verka utifrån och berätta att internet och teknologi blir vad vi gör det till, så vi måste jobba för att hålla det fritt, öppet och tillgängligt! Ju fler som läser What Technology Wants, desto mer uppfylls mitt löfte.

***

Resume_BGB_15_bild 12

Vincent Boiardt
Oakwood
– Ett personligt löfte är att styra upp min privatekonomi. Växa upp och skaffa en buffert och sådant. Sedan ska jag börja prata mer spanska när jag är på vårt kontor i Barcelona, kanske inte på kontoret, men när jag är ute och rör mig på stan. När jag bemästrat spanskan hade jag tänkt börja prata katalanska, sedan försöka mig på portugisiska och så vidare tills jag kan prata på alla kollegors modersmål. Att försöka kommunicera med någon på deras modersmål tror jag är ett charmigt och effektivt sätt att få folk att göra som jag vill, typ ge mig deras bästa spartips.

***

Heja er i 2017, fellow ankor!
Och nästa del i följetongen… pr-personer.

*****

Vill du lägga till ditt branschnyårslöfte i det här inlägget eller har du tips på bra grejer? Hojta på bragrejerbloggen@gmail.com vetja!