Dela sidan:

5 söndagsfrågor till… Canan Yasar om Eurobest!

Canan Yasar, grundare och creative director på den ett år unga uppstickarbyrån Obeya, har precis landat efter en vecka av guld värda diskussioner och guldstatyetter i Rom. Canan har nämligen varit med i Eurobests PR-jury, så låt oss ta ett litet söndagssnack om hennes spaningar!

1. Hur var upplevelsen som jurymedlem i Eurobest?
En väldigt lärorik och kul upplevelse. Jag är både tacksam och ödmjuk över att ha fått vara med och välja ut de bästa pr-kampanjerna i Europa.

2. Vad är dina spaningar från Eurobest?
Precis som alltid går det att se hur världsläget påverkar den typ av kommunikation som skapas. I år var det väldigt många kampanjer som handlade om social rättvisa, framför allt kopplat till flyktingkatastrofen. Det var också intressant att se bristen på kampanjer inom miljöfrågor, jag trodde att det skulle vara betydligt fler. Sen håller jag med Sedir i allt han skriver här

3. Vad kan du och vi andra i branschen ta med oss in i 2017 från Eurobest?
Jag kom hem igår och har inte hunnit processa allt jag tagit in än, men jag skulle säga att vi ska fortsätta göra saker som lämnar ett avtryck. Fortsätta skapa kommunikation som får våra kollegor i Europa, och världen, att höja på ögonbrynen och få en bättre förståelse för hur långt man kan komma både vad gäller jämställdhet och mångfald. Sen vill jag se ännu fler svenska kampanjer i pr-kategorin! Om man tittar på de bidrag som skickades in så vet jag att det finns väldigt många kampanjer i Sverige som definitivt hade fått en utmärkelse eller två.

4. Vad var dina favoritcase från Eurobest?
The Swedish Number, Girls of Paradise, Check it before it’s removed och Lacoste-filmen ”Life is a beautiful sport”.

5. Du och din byrå plockade ju hem silver i Spinn, hur ser du på tävlingar i allmänhet och är det viktigt att tävla egentligen?
Självklart! Det är ett bevis på att man gör ett bra jobb och sporrar oss till att skapa ännu bättre kampanjer.

Supertack till Canan, som höll sig vaken efter Romäventyret för att svara på mina frågor! Sweet dreams!