Dela sidan:

2017 levererar redan bra grejer!

resume_bgb_9_bild

Det har bara gått 10 hela dagar av det nya året och många av våra branschkollegor har fortfarande semester, men redan börjar bra grejer hända på pr- och reklamfronten. Här är ett litet urval av 10 pr- och reklamgrejer som känns lite extra kul och… bra!

Miljömärk din rumpa!
Velour by Nostalgi lanserar världens första Svanenmärkta jeans – enligt Svanens senaste kriterier. Så nu kan du imponera på dina havremjölkssörplande polare under årets samtliga medvetna festivaler.

Knäck jämställdhet- och jämlikhetskoden
För att fira filmen Hidden Figures, som handlar om tre afroamerikanska kvinnor vars techkunnighet var betydande i att få upp John Glenn i rymden, skapar nu Google i samarbete med 20th Century Fox utmaningen Code for Equality på Made With Code. Målet är att krossa stereotyper inom STEM (science, technology, engineering, mathematics). Läs mer här.

Att odla gräs belönas
Najnaj, nu ska vi inte prata om Kaliforniens senaste rekreationella lagstiftningar. Däremot har ETCs läsare röstat fram ett antal gräsrotsrörelser som växte och blomstrade under 2016 till tidningens “Gräsrotspris 2017”. Skaffa koll på de nominerade ideella organisationerna och eldsjälarna inom främst jämställdhet- och jämlikhetsfrågor, som ofta kämpar för uppmärksamhet och engagemang med nollbudget, här.

Det våras för hundarna?
Hundar sägs vara människans bästa vänner, men är vi hundarnas bästa vänner? För varje nyårsnatt envisas vi ju med att skapa fyrverkerikaos för våra fyrtassade kompisar. Men! Under detta årsskifte verkar vinden ha vänt ännu lite mer mot att fyrverkerifritt firande blir accepterat. Ännu fler hundhotell har öppnats med framgång, och Clarions hundhotell som varit öppet i flera år slår rekord. Victory-voff!

Cigg-shaming med <3
Apotek Hjärtats senaste utomhustavla påminner dig om det där eviga nyårslöftet om att äääntligen sluta röka, genom att hosta när du tänder en cigg vid busstationen. Vet ej om skämstaktik à la Septa Unella är effektiv i längden, men kreativ teknisk höjd är det iallafall. 

Empatiträna för att förstå autism
Efter förra årets politiska kaos (speciellt med tanke på en nu vald amerikansk president som gjorde narr av en handikappad reporter), känns det som om vissa borde skaffa gymkort för att träna upp sin empati som nyårslöfte. Tur då att Royal College of Art-studenten Heeju Kim har designat ett “empatikit”, en Google Cardboard-applikation som använder augmented reality för att få folk att bättre förstå autism bättre. Att förstå sin näste har aldrig känts så viktigt som i år.

Lustiga huset
Allt som livar upp en grå vardag i januari känns rimligt. Så när Happy Socks ville piffa till sin omgivning resulterade det i stora, färgglada prickar och en färgglad flagga i stil med deras sockor på fasaden av deras nya kontor i pampiga Lärkstaden kring ambassaderna. Som en egen ambassad typ. Kul! – tyckte många. Inte så kul! – tyckte personen som lämnade in en anmälan om “olovlig omfärgning” till Stockholms stad. Fortsättning följer…

Tillsammans mot cancer
900 000 tittare. 30 000 nya månadsgivare bara under sändningstid. Detta blev resultatet av Cancerfondens årliga gala, som direktsändes på TV4 i veckan. Tillsammans är vi verkligen starka.

Blixtsnabba bussen
Realtidsregi är svårt att bemästra, men o så kul när det lyckas. Swebus lyckas just med detta, då de snappade upp nyheten om att SSUs ordförande hade tagit taxi från Sälen till Stockholm för 7900 kr. Bussföretaget passade nämligen på att “tipsa” SSU om hur deras ordförande kunde ha tagit sig billigare hem för bara 519 spänn – med Swebus så klart. BUSSIGT!

Obamas nya jobb?
I kategori “saker vi hoppas kommer hända på riktigt även om det vore helt galet” hittar vi Spotify-grundaren Daniel Eks tweet till Barack Obama (9 dagar kvar som president, gänget!) där Ek rekommenderar ett jobb till Obama och länkar till denna annons för “President of Playlists”. Detta efter Obama skämtat om att han “fortfarande väntar på mitt jobb på Spotify”. Vi vet ju alla att Obama har toppenmusiksmak, och ja, jobbet verkar ju vara som klippt och skuret för honom då Spotify söker “Someone with good team spirit, excellent work ethic, a friendly and warm attitude, and a Nobel Peace Prize.”. Vi håller tummarna!