Dela sidan:

Branschens 2017-löften del 2: Art directors

Resume_BGB_14_bild 1

Det börjar råda full rulle på våra kontor och i våra kundrelationer. Så vad har folk för ambitioner inför 2017? Jag hörde av mig till ett gäng branschkollegor för att kolla läget. I andra delen av denna ankdammsföljetong delar tio ADs med sig av sina nyårslöften.

***

Resume_BGB_14_bild 2

Alexander Lukas
Prime – A Weber Shandwick Company
– Mitt nyårslöfte blir att ha roligare med idé och form, och bli mer lekfull i min sätt att jobba. Sen ska jag även lära mig teckna. Något jag aldrig kunnat men som alla tror att man ska kunna som AD av någon anledning. Vi får se om tålamodet räcker till!

***

Resume_BGB_14_bild 3

Anna Kask
Le Bureau
– Först och främst vill jag nog lära mig en massa mer om viktiga saker. För att ännu bättre kunna jobba enligt Le Bureaus och min egen strävan att försöka baka in samhällsnytta i våra projekt. Vill lära mig massor om saker jag inte kan eller är osäker på, fördjupa mig i viktiga ämnen så att jag blir bättre på att argumentera och sälja in bra grejer till mina kunder. För om inte jag förstår hur saker och ting hänger ihop, kan jag inte heller kräva det av dem. Läsa och lyssna mer för att bli bättre på mitt jobb helt enkelt! Sen vill jag bli bättre på att baka in allt i så mycket ögonmumsighet det bara går. Ge ännu mer tid åt det visuella förförandet. Man lägger så otroligt mycket tid på pdf:er och kundpresentationer att det ofta slutar i extremt lite tid för den visuella gestaltningen. Det gör mig ont. Vill ha mer flådig yta i mina händer och ögon. Det sprider också glädje och gör gott tänker jag. Mitt arbete blir även roligare roligare om jag får göra saker jag tycker är fint. Då blir jag roligare. Och då blir det roligare för dom runt omkring mig! En vansinnigt god spiral. Så lyckas jag bli lite smartare plus göra samhällsnytta inbakat i ett visuellt härligt uttryck i år kommer jag vara väldigt nöjd.

***

Resume_BGB_14_bild 4

Emelie Jinhee Johnsson
King
– Redan 365 avverkade dagar? Har 2016 verkligen gått så fort? Vad har jag gjort av dem? Då ”carpe diem” uppenbarligen inte funkat för mig under förra året tänker jag använda motsatt taktik: att tänka lite mer på livets ändlighet. Nu är det inte så att jag har en morbid dödslängtan, snarare tvärtom. Däremot har jag insett att jag behöver en deadline. En dödslinje värre än den som den striktaste produktionsledaren sätter. En hänsynslös sådan som påminner mig om att varje dag är en dag mindre till att göra ett riktigt bra jobb. Som får mig att skissa ut ytterligare en idé sent på kvällen, trots att kunden ändå kanske säger nej. Ifrågasätta mer. Bolla fler idéer med folk utanför arbetsgruppen. Vara ännu mer naiv i idéprocessen. Njuta av ruset när vi lyckats kläcka en skitbra idé efter dagar i ett rum som luktar omklädningsrum. Ha färre möten. Och göra fler jobb som jag är riktigt stolt över!

***

Resume_BGB_14_bild 5

Janna Norberg
RIVER
– De senaste åren har jag har börjat skriva mer och mer på jobbet men även på fritiden. Och eftersom att jag tycker det är allra roligast att jobba med film, så är mitt nyårslöfte att färdigställa minst ett av mina påbörjade filmmanus som legat och samlat damm alldeles för länge. Sen så hoppas jag såklart att det ska plockas upp av världens bästa produktionsbolag. Och att jag vinner en Oscar.

***

Resume_BGB_14_bild 6

Joakim Khoury
Åkestam Holst
– Jag måste bli bättre på att slappna av. Så antingen ska jag börja träna mer eller så ska jag börja dricka mer öl. Ja, nåt av detta blir det.

***

Resume_BGB_14_bild 7

Lisa Granberg
TBWA
– Mitt nyårslöfte i år är att nyårslöftet 2018 ska bli att göra och bete mig exakt likadant som i år. Alltså att jag ska vilja upprepa mig själv, och allt som händer från och med nu, en gång till. Det sätter enorm press på att göra gott och göra nytt. Borde rimligtvis vara allas nyårslöfte.

***

Resume_BGB_14_bild 8

Martin Löfqvist
Frilans
Hitta tillbaka till att göra saker bara for the fun of it. Slänga mig in i nya tekniker och utforska nya områden. Jobba mindre men göra mer av det som ger något värdefullt tillbaka. Våga tacka nej. Starta, bygga, utveckla, förändra, utmana. Och framförallt: ta vara på den där pirriga känslan i magen av att det är roligt.

***

Resume_BGB_14_bild 9

Olle Isaksson
Edelman Deportivo
– Mitt enda nyårslöfte är att finna svaret på vad alla egentligen håller på med. Och att fortsätta försöka komma på idéer som gör människor glada, tillsammans med våra kunder så klart. Men framförallt att finna det där svaret.

***

Resume_BGB_14_bild 10

Pål Eneroth
Forsman & Bodenfors
– Ett liten enkel grej att köra 2017 är att oftare säga “Hej!”. Det kräver extremt lite av en själv, men kan ge så mycket. Eller fock it, det ger mycket. För vi homosapiens vill bli sedda. Vi vill ingå i ett sammanhang. Vi knarkar bekräftelse. Visst får man det via digitala nätverk. Men mötet mellan människor IRL är tusen gånger starkare. Det kan vara långvariga förhållanden eller att luncha enkelt ihop. Eller bara att mötas på bussen och säga… “Hej!”.

***

Resume_BGB_14_bild 11

Tove Andersson
DDB
– Meditation! Reklambranschen kan till och från vara en ganska stressig plats, så förra året lärde jag mig att meditera. Och det är ju helt sjukt hur skönt det är! I de perioder jag mediterat regelbundet har det gjort mig effektivare, mer fokuserad, lugnare samt hjälpt mig att känna starkare empati och mindre stress. Dessutom tyder de senaste undersökningarna på att meditation faktiskt får hjärnbalken att växa (!!!). Värsta mirakelpillret med andra ord. Tanken på att ligga stilla på golvet och blunda ger mig dock exakt samma motståndskänsla som tanken på att gå till gymmet efter en lång dag på jobbet. Därav nyårslöftet: 2017 lovar jag att meditera varje dag! Ish.

***

Heja er i 2017, fellow ankor!
Och nästa del i följetongen… digispecialister.

Kika på andra delar av följetongen här:
Del 1: Copywriters
Del 3: Digispecialister
Del 4: PR-personer
Del 5: Kreativa chefspersoner

*****

Vill du lägga till ditt branschnyårslöfte i det här inlägget eller har du tips på bra grejer? Hojta på bragrejerbloggen@gmail.com vetja!