Dela sidan:

Branschens 2017-löften del 3: Digispecialister

Resume_BGB_15_bild 1

Redan februari! Nu när jobbåret kickat igång, vad har folk för ambitioner inför 2017? Jag hörde av mig till branschkollegorna för att kolla läget. I tredje delen av denna ankdammsföljetong delar tio digispecialister med sig av sina nyårslöften.

***

Resume_BGB_15_bild 2

Elin Aram
Doberman
– Jag lovar att ha koll på resten av techvärlden utanför Sverige och USA. Och att inspirera andra att göra detsamma. Just nu fascineras jag av digitalt beteende i Sydkorea, det mest uppkopplade landet i världen som ligger flera år framför oss. I vår kommer jag sprida ordet på en rad konferenser.

***

Resume_BGB_15_bild 3

Ellie Ekström
Garbergs
– Jag lovar och svär att 2017 år året då jag växlar upp jobbet för en snällare, roligare, smartare och mer inkluderande kultur i den här knäppa (säger det med kärlek!) branschen. Det är trots allt här jag kommer spendera många år framöver, så vill ju att det ska bli riktigt nice någon gång. Sen har jag också lovat att utnyttja att mina kollegor verkar ha riktigt goa landställen, minst tre vill jag hinna med att åka till i år!

***

Resume_BGB_15_bild 4

Jakob Ohlsson
Reform Act
– Jag har jävligt svårt att typ förhålla mig neutral/sval/sådär härligt reklamwitty inför vad som händer 2017. Trump styr USA och om ungefär ett och ett halvt år finns en risk att Sveriges största eller näst största parti är vårt fascistparti. Mitt löfte är nog att inte förhålla mig neutral och passiv när extremhögern utmanar demokratin utan att palla engagera mig ännu mer utanför jobbet. Förstår att det låter fett högtravande och tråkigt, men någon måste säga det också.

***

Resume_BGB_15_bild 5

Jesper Dahl
Whispr Group
– Jag tänker låna inspiration från dig, Devi, och din blogg för att försöka bli bättre på att se de goda, bra och trevliga möjligheterna till positiv förändring när man möter utmaningar. Jag är en sån jävla Ior. Med det i ryggen ska jag göra klart min lägenhet så att jag kan bjuda hem folk, eftersom mitt digitala jobbliv gör att jag är några mil för långt in i vårt digitala Narnia och ibland glömmer bort att se efter mina vänner AFK. Sen ska jag börja se riktigt mycket konst igen. Jag ska gå på gallerier tills jag somnar. Alla som vill hänga på får gärna höra av sig!

***

Resume_BGB_15_bild 6

Linda Bagge Wohlfeil
RBK
– Jag ska försöka släppa mitt dåliga samvete över att inte alltid ha 100% koll på de intressanta nyheterna som ständigt dyker upp i vår bransch. I min roll behöver jag ha en bred digital kunskap, och att tro att jag samtidigt kan vara spjutspets på allt skapar en viss stress. Jag ska därför bli bättre på att plocka russinen ur kakan genom att inspireras av duktiga specialister och nytänkande föreläsare och poddar. Ett sånt russin var att jag häromdagen lyckades knipa en av de åtråvärda biljetterna till Women in tech! Yay!

***

Resume_BGB_15_bild 7

Niclas Bergström
Acne
– OK! Mitt nyårslöfte i år är att hedra ledighet och planera projekt för att kunna släppa saker och ting. Allt för ofta skjuter jag upp saker eller planerar för löst och spenderar därför otaliga kvälls-, natt- och tidiga morgontimmar med att ha ångest över saker som inte är värda ångest. Med andra ord: Skjut av istället för att skjuta upp!

***

Resume_BGB_15_bild 8

Olle Thunberg
Accomplice
– Så.. vi håller på att analysera tonen i meddelanden på vår företags-Slack och fick ut en graf över hur sannolikt det är att man är glad, alltså uttrycker sig glatt, under veckan. Jag har i genomsnitt en nedåtgående trend i gladhet från mån-fre, varpå målet nu är att räta ut och höja ribban bland kurvorna där. TLDR: 2017, all smiles and high fives – på Slack.

***

Resume_BGB_15_bild 9

Petter Hanberger
Hello Future
– Under 2017 kommer jag gradvis plocka tillbaka mer och mer av mitt östgötska modersmål som storstaden successivt sandpapprat bort från mina stämband.

***

Resume_BGB_15_bild 10

Philip Cristofor
Volontaire
– Jag lovar att fortsätta verka utifrån och berätta att internet och teknologi blir vad vi gör det till, så vi måste jobba för att hålla det fritt, öppet och tillgängligt! Ju fler som läser What Technology Wants, desto mer uppfylls mitt löfte.

***

Resume_BGB_15_bild 12

Vincent Boiardt
Oakwood
– Ett personligt löfte är att styra upp min privatekonomi. Växa upp och skaffa en buffert och sådant. Sedan ska jag börja prata mer spanska när jag är på vårt kontor i Barcelona, kanske inte på kontoret, men när jag är ute och rör mig på stan. När jag bemästrat spanskan hade jag tänkt börja prata katalanska, sedan försöka mig på portugisiska och så vidare tills jag kan prata på alla kollegors modersmål. Att försöka kommunicera med någon på deras modersmål tror jag är ett charmigt och effektivt sätt att få folk att göra som jag vill, typ ge mig deras bästa spartips.

***

Heja er i 2017, fellow ankor!
Och nästa del i följetongen… pr-personer.

Kika på andra delar av följetongen här:
Del 1: Copywriters
Del 2: Art directors
Del 4: PR-personer
Del 5: Kreativa chefspersoner

*****

Vill du lägga till ditt branschnyårslöfte i det här inlägget eller har du tips på bra grejer? Hojta på bragrejerbloggen@gmail.com vetja!