Dela sidan:

Sommarinspo: Bra politikgrejer!

Politik + marknadsföring har kanske aldrig varit så sammanflätade som i dessa surrealistiska dagar då serier som House of Cards bleknar i jämförelse med verklighetens drama. Som tur är föder kaos kreativitet och kämpeglöd. Här är ett gäng av mina favoritgrejer, med fokus på Sverige, från våren och sommaren. Inspiration inför det stundande valåret, gänget!

****

Make Equals skokänga
När Ida Östensson, grundare av jämställdhetsorganisationen Make Equal, gick ut i sociala medier och sökte en herrans massa skor visste en att en bra grej var på g. Och vilken grej det blev! #ochjagprotesterade är helt klart en av de starkaste kampanjerna som tydligt sätter ner foten, eller snarare tusentals fötter runt om i Sverige, mot främlingsfientlighet. Läs mer här.

***

Kampen mot medrasism
När någon tar sig an utmaningen att lansera ett nyord spetsar jag mina copyöron lite extra. Jag gillar det tydliga och praktiska nyordet “medrasist” som stiftelsen Teskedsorden myntat, och kommer definitivt lägga till det i mitt vokabulär. Läs mer om nyordet och kampanjen här.

***

Ett vrål för trygga födslar
Uppropet och organisationen Födelsevrålet känns verkligen som ett vrål. Vi ville inte vråla. Men nu måste vi. Vi fick nog. När kvinnor börjar vråla och går emot samhällets starka normer att vara medgörliga, då vet en att något VERKLIGEN måste göras. Läs mer om initiativet här.

***

Löfvén has left the Almedalenbuilding
Helt enkelt en bra grej att ge sig ut på Sverige-turné under Almedalenveckan. Pondus.

***

Den djärva Järvaveckan
… och ju mer publik Almedalenveckan blir, desto tydligare blir det att behovet av politiska diskussioner i koncentrerat format behövs. Kudos till arrangörerna av Järvaveckan med sina höga ambitioner att lyfta fler perspektiv som saknats innanför ringmurarna.

***

SthlmOp öppnar upp igen
Som Resumé-läsare har du ju förmodligen redan koll på Stockholm Open, numera #SthlmOp. Vill mest bara ge dem ännu en shout out för det fantastiska som är detta mångfaldsprojekt, nya, talangjakt. <3

***

The lumpen force awakens
Att återlansera lumpen måste ha varit en svår nöt att knäcka. Men jag känner att de knäckte den med denna fina kampanj.

***

Pirate Bays regeringsflört
Vi vet att vi är i typ the twilight zone när en Pirate Bay-grundare vill jobba för staten. Men för min del är jag bara himlans tacksam över att en hardcore techexpert erbjuder sig att styra upp vår digitala infrastruktur efter det där hiskeliga Hesa Fredrik-falsklarmet. Läs mer här.

***

Jakten på fake news belönas
Heja Viralgranskaren som hjälper oss att navigera i träsket som är våra flöden! Välförtjänt pris och förhoppningsvis en katalysator för andra att följa i deras fotspår.

***

Vice granskar Sverige
Och på tal om granskning är det riktigt fint att se Vice, som bara fortsätter att imponera med sina produktioner och lokala upprampning, vända kameran mot Sveriges invandringspolitik och könsnormer. Läs mer om dokumentärerna här.

***

Kärleksmanifestationernas manifestation
HEJA DAMON RASTI som fick ett chockat Stockholm att samlas en masse på Sergels Torg för att visa solidaritet mot terror. Vila i frid, de som miste livet på Drottninggatan.

***

Pride, Pride och mer Pride
I år fullkompligt exploderade Stockholm och Göteborg av kommunikationsinitiativ kopplade till Pride. Det är toppen att så många företag och organisationer visar sitt stöd för allas rätt till att älska vem de vill, men ännu mer toppen att diskussionerna kring denna typ av marknadsföring blir ännu mer nyanserade.

****

Upp till kommunikationskamp! Alla ska med!
Och mer sommarinspo 4 U här.

*****

Pssst… Har du tips på bra grejer? Hojta supergärna på bragrejerbloggen@gmail.com vetja!