Rosa huset.

o-Stills_Film_Vote-Audrey_Stories-(5)

Ständigt hyllad. Ständigt daltad med. 

Jag har alltid haft en ljummen inställning till Girls men känt en desto större värme inför Lena Dunhams kortfilmer.

Den vurmen svalnade en smula när jag såg hennes senaste short/TVC för & Other Stories och deras samarbete med Rachel Antonoff. 

Zoe Kazan spelar huvudrollen som den ivriga Audrey.  Filmen skildrar i korta drag hennes fantasier och drömmar om att bli USA:s president.

På Adweek beskrivs den som en rolig, charmig och färgglad girl power-rulle som tydligt vittnar om Dunhams inställning i det kommande valet.

Nej.

Med hjärtefrågor som ”…women, children and small animals.”, ackompanjerat av fulsöt Zooey Deschanel-dans, gör Dunhams Audrey istället sina medsystrar en otjänst.

Trots en hedervärd ambition är resultatet varken kvinnokraft eller en ”We, can do it”-näve.

Det är en dammig trasa i pudrig pastell.

Insider.

Inside-Abbey-Road-630x420

Google Street View har redan använts för diverse klipp-och-klistra projekt kopplade till musikvärlden;

från klassiska skivomslag till hip hop-diton har man gett liv till musikhistorien med teknologins hjälp.

Nu är det dags för 360 -upplevelsen.

Inside Abbey Road bjuder på fler 150 stycken 360-bilder inifrån studion tillsammans med fakta och anekdoter. Helt enkelt en uppdaterad ”Så Funkar Det”.

Låt oss hoppas att detta bara är toppen på isberget. Får man önska sig NASA?   

 

Blixten.

Hantverk var det ja…

Fotografen Victoria Will fick möjligheten att att för femte gången i rad porträttfotografera skådisarna på Sundance.

Dags att göra något nytt kan man tycka. Ja… eller varför inte gammalt?

Med hjälp av en kamera från förrförra seklet och sk. tinotypi fångar hon skådespelarna i ögonblicket.

Eftersom tekniken kräver att plåten framkallas inom ca 8 min från det att den tagits skulle man kunna beskriva det som en slags 1800-talets polaroid. (Terry Richardson eat ur heart out.)

TINTYPE COPYRIGHT OF VICTORIA WILL
vintage-photography-sundance-celebrities-tintypes-2015-victoria-will-56vintage-photography-sundance-celebrities-tintypes-2015-victoria-will-40vintage-photography-sundance-celebrities-tintypes-2015-victoria-will-43vintage-photography-sundance-celebrities-tintypes-2015-victoria-will-27TINTYPE COPYRIGHT OF VICTORIA WILLvintage-photography-sundance-celebrities-tintypes-2015-victoria-will-29vintage-photography-sundance-celebrities-tintypes-2015-victoria-will-33

Lager på lager.

BlackRainbow-Basket-4

Det smala franska magasinet Black Rainbow har en paradoxal bredd. Med endast två nummer om året trängs konst, mode och foto en sportig lifestyle-sörja.

En sport per nummer. En hög med högkvalligt innehåll.

Det senaste och fjärde numret i räkningen dedikeras till basket och ger prov på mulitdisciplinärt skapande som känns både självklart och nyskapande.

Jean Yves Lemoigne har för Nikes räkning fotat en serie bilder som tydligt avviker från normen för hur sport traditionellt framställs i media. Med hjälp av flerdubbla exponeringar skapar han rörelse, svett och energi i vad som kunnat bli ännu en dussineditorial.

Enkla medel. Komplex hjärna. 

The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_0-640x414The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_1-640x837The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_2-640x890The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_7-640x836The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_6-640x844The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_5-640x851The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_4The-Multiple-Exposures-Nike-Shooting_3-640x854

No balls, no glory,

DROP_Ouni-096_©AlexanderPopelier1

Från stalker till homeslice.

Hon har delat en bong med Wiz och fått Diplo att droppa tishan; Elisabeth Ouni är hiphopdåren som omdefinierat begreppet fandom.

I ”A Polaroid Story” är det mötet, människorna och i slutändan bilden som upplöser gränsen mellan fan och artist. Allt gjort utan varken presspass, kontakter eller medgörliga managers.

Från den första darrande snapen av Pharrell 2009 till hennes nästa önskeprojekt Kanye ”I am a God” West, är det här ett fantastiskt exempel på vart driv och no-fucks-given kan ta dig.

HÄR kan du se hela kalaset.

Screen-Shot-2015-01-21-at-14-52-08

Bildcredd: Alexander Popelier för Drop Magazine och Noisey.