Dela sidan:

Håller på att skapa en blogg…

Varför det tänker säkert en och annan. Jag har ju redan förför & berör -bloggen så hur svårt kan det vara?

Driver min e-handel av premium fashion accessoarer (www.stillinfashion.com) vid sidan om övrig verksamhet, och en blogg är ett måste enligt yngre förmågor som vet hur man ska ta sig fram i den tuffa och snabbrörliga mode och e-handelsvärlden.

Borde vara en piece of cake för mig som ändå har bloggat norr om 15 månader för resume.se. Eller kanske tvärtom. Mycket kommer nämligen gratis när hela plattformen som resume.se providar bara finns där. Kraven, förväntningarna och den efterfrågade leveransen (ex inlägg per vecka) har ändå någon annan formulerat. Framförallt är plattformen fantastisk, resume.se har ändå närmare 300.000 läsare. Det har inte jag på min sajt (ännu).

Nu har jag istället huvudbry över frågor som utseende, bilder och tonalitet. Hur ofta ska inlägg göras, ska de datummarkeras, hur långa och framförallt VAD ska de handla om? Vad ska bli min röda tråd? Hur rimmar det med varumärket och det budskap jag önskar signalera?

För om det är något bloggandet lärt mig så är det hur lätt det är att skriva slut sig. Fortare än man anar har alla miljoner skrivaridéer som fanns där i början använts. Följden blir att blogginläggen kommer med längre och längre mellanrum för att bloggen till dör självdöden.

Ett förenklande tips är att hitta sin ”specialisering”, sätta upp ramar och riktlinjer för sig själv för hur du/varumärket/bolaget ska profileras i bloggen. Längd och frekvens på inlägg, och tydligt kommunicera detta till läsarna.

Viktigast för dig själv och ditt företag är ändå att ha tänkt igenom beslutet och satt av ordentligt med tid. För att blogga tar tid, det vet alla som ägnar sig åt denna verksamhet. Blogga är ingen 10-minuters grej vid sidan om övrigt jobb. Blogga är en klart strategisk del av kommunikationen, om man väljer det spåret.

Så nu gäller det bara för mig att leva som jag lär… vi får se när stillinfashionbloggen går live. I’ll keep you posted.

Still in F 3 bags