Dela sidan:

Makten mellan journalistik, politik och samhälle

Vem bestämmer vad som visas på nyheterna? Vilken makt har egentligen politikerna? Och hur påverkas media av nyhetskonsumenterna? Detta och mycket mer berättar Jesper Ströbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation på Mittuniversitet, om i dagens avsnitt av Lära Från Lärda.

Media påvekar både medborgare och politiken genom sin nyhetsförmedling. Men media är samtidigt beroende av att medborgare tar del av deras nyheter, och av politiken som sådan. Medborgarna i sin tur är beroende av media och på samma gång lägger de sina röster både på politiker som såväl nyhetsförmedlare. Och politikerna är beroende av att synas i media för att kunna bli valda.

Likt en cirkel står alla tre i balans till varandra, både vad gäller makt och påverkan. Lyssna på programmet och lär dig mer om makten mellan journalistik, politik och samhälle!

Du hittar avsnittet via någon av de vanliga podcast-apparna eller via hemsidan.