Dela sidan:

Så raggar och flirtar vi på krogen

Med fötterna i kommunikationsbranschen och öronen mot forskarvärlden försöker jag hela tiden bygga broar mellan dessa två världar. Kunskapsfält som är extra intressanta är sociologi, psykologi och beteendevetenskap. Kunskaper från dessa är en grundsten när jag arbetar med kommunikation och påverkan.

I senaste avsnittet av Lära Från Lärda pratade jag med Hans Andersson, doktor i sociologi och författare till boken “Spelets regler – raggning och flirt på krogen“. Han har under sin forskning gjort ingående intervjuer och fältstudier på nattklubbar och pubar. I programmet berättar han om den snåriga terräng av förväntningar på män och kvinnor som odlas i samspelet mellan könen på krogen.

På vilka sätt skiljer sig våra beteenden på krogen från andra situationer? Hur skiljer sig män och kvinnors beteenden? Och hur går raggning egentligen till? Det är några av frågorna som tas upp i programmet.

Lyssna på podcasten via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt via hemsidan.