Dela sidan:

Så skapas ett jämställt hackathon

Dagens lästips måste bli det här inlägget av Sofie Lindblom från Spotify Street Team där hon inte bara slår på Spotifys egen trumma och berättar om hur de skapade sitt hackathon Diversify, utan också beskriver hur andra arrangörer kan tänka när det gäller att skapa jämställda arenor för traditionellt mansdominerade yrken. Min snabba slutsats är att allt handlar om inramningen. Om du bara får män som ansöker om att vara med, ändra då på kriterierna, kulturen, energin, musiken, maten, platsen, copyn eller vad det nu kan vara, istället för att försöka få kvinnor att vilja bete sig som män. (Sen kan jag ha problem med vissa av argumenten i hur de beskriver kvinnors egenskaper, men det kan man kanske leva med). Nyckelmening från inlägget:

"Research shows that gender diverse teams create better results – so if we increase the number of women at our events and make them feel welcome and productive, our events will get better results and be more successful."

Om att strunta i pitch-momentet:

"We feared that many talented people don’t apply to these kinds of events because they don’t like the competitive environment. And to be fair, those 90 second pitches give no project a fair chance to present itself properly. So we removed prizes and pitches. Instead we held a demo session where teams demoed their apps in a science fair fashion. Coaches and participants walked around the room, tried the prototypes and asked more in-depth questions. This relieved the stress and enabled people to focus on process, learning and end results." 

Nog om det, in och läs inlägget nu: Spotify Labs: Diversify – Creating a Hackathon with 50/50 Female and Male Participants