Dela sidan:

”MS Excel, jag svär vid dig och allt du är”

Hola bloggen!
Tog mig tillfälle att fråga på Facebook om bra bloggtopics och bland alla svar kom Fredrik med den briljanta idén att lista mina bästa arbetsverktyg. Smart! Lovade samtidigt er att inte skriva fler listor, men vem är väl jag om inte en hycklare? Här kommer alltså en lista över mina bästa arbetsverktyg. Häpp!

1. MS Excel
Excel, jag svär vid dig och allt du är. Det bästa med Excel är möjligheten att visualisera flöden och tid på ett strukturerat vis. Det sämsta är att det tar lite tid att lära sig. Men: Om jag vore någon som inte kunde Excel och skulle investera i min egen fortbildning – då skulle jag lägga en slant på en Excel-kurs. Det kommer vara värt det! (En gång fick jag äran att hålla i en workshop om kreativt användande av Excel. Aldrig varit så lycklig.)

Om ni klickar här hittar ni min absolut mest användbara Excel-mall – den här typen av GANTT-schema är en trotjänare/lifesaver/allt och går att utveckla i all oändlighet. Gör vad ni vill med den! Hojta till för instruktioner om den känns obegriplig. (Roligt: Byt färg på de liggande tidsmarkörerna genom att ta fram ”K”, skriva in antingen Röd, Blå, Grön, Svart eller Gul.)

2. Adobe Comp
Jag sätter ihop SÅ många flöden och mallar i Adobe Comp. Genom telefonen. Med fingertopparna. Så otroligt enkelt! Är en sådan som ritförklarar saker bättre än pratförklar eftersom att jag aldrig slutar prata och svävar iväg i mina egna resonemang. Där är Adobe Comp lösningen! Här kan ni klicka om ni vill ha en bättre förklaring av vad programmet kan göra än jag kan ge.

3. Spotify
Borde väl kanske inte räknas som ett arbetsverktyg per se, men ändå: Många är vi som koncentrerar oss bäst med lite brus i öronen. Sök upp Background Noise Lab, i med hörlurarna och *PANG* fyrtio års medieplaner är utmatade PÅ EN KVART. Typ. Perfekt!

4. Anteckningar
Det finns så många anteckningsappar ute på marknaden men jag vill slå ett slag för den anteckningsapp som kommer med iPhonen. (Håhåjaja, här sitter jag och förutsätter att alla har en iPhone.) Skriver ner precis allt här. Mailutkast, to-do-lists, länkar, inköpslistor, kul saker andra säger, böcker jag måste läsa och allt jag inte får missa.

Ibland vaknar jag mitt i natten och skriver ner mina FANTASTISKA romanidéer också.

Skelögd_Söder

Kanske inte lika fantastiska dagen efter…

5. Google 
Den här går without saying tänker jag. Google is your friend, alltid.

6. Giphy
Både för att hitta och skapa egna GIF:ar: Det här är livets enklaste grej. Man matar in sitt lilla klipp eller en YouTube-länk och saken sköter praktiskt taget sig själv. Behöver man hitta en GIF söker man busenkelt på en känsla, en karaktär eller en fras och *vips* allt är serverat. Succé.

Tips: Spongebob Squarepants har seriefigursvärldens förmodligen bredaste känsloregister och/eller mest GIF-skapar-benägna fans. Nyttja det! GIF:ar är allt.

 

Så! Det var det. Tror jag. Får fylla på listan efterhand!

Hejs!

/Siri

Spongebob_GIF