Dela sidan:

Decembertankar

Vad svårt det är att hinna vara putslustig i en internetblogg när man också har ett heltidsjobb. Sitter för tillfället och klurar på en webbplats vi ska lansera i dagarna. Alla som någonsin varit med och lanserat en webbplats tidigare förstår precis hur mitt liv ser ut. Herregud, vad det finns att göra! Texter och bilder och detaljer och helhet och användarfokus och tester och och produktionsmiljöer och IT-ord och hela baletten. Här kommer i alla fall ett par saker som dykt upp i mitt huvud på senare tid:

  • Fnissade högt när jag såg det här klippet från Great Story Video flyga förbi på Instagram för ett tag sedan. Igenkännigshumor är den bästa humorn.
  • Imorgon träffar jag ett videoproduktionsbolag för att se om de kan hjälpa oss att både utveckla och förverkliga alla våra tankar om YouTube-succéer och world wide video domination. Bra rörligt material blir ju mer och mer en hygienfaktor, så det blir spännande. Skoj!
  • Så här i tider av #metoo har jag följt hur samtalstonen i Facebook-gruppen Reklamsnack ifrågasatts av, mestadels, branschkvinnor. Modigt och viktigt, tycker jag – och önskar att jag någon dag lyckats öva upp samma tålamod som många av de debatterande kvinnorna har i diskussioner med ibland helt oförstående branschkollegor.
  • Är hemligt jätteimponerad av Amanda Oxell som 1) gör bra saker för mänskligheten genom Annonsrådet och 2) skriver smarta saker i Resumé. Tycker alla ska läsa!
  • Häromveckan noterade jag att min barndoms bästa datorspel Rollercoaster Tycoon finns som mobilspel nuförtin’. Berg-och-dalbanebyggen vid min fingerspets. Jo, ni! Har blivit helt besatt. Det sista jag vill just nu är att byta jobb, men om ett jobb hos en berg-och-dalbanefabrikör skulle dyka upp skulle jag åtminstone överväga att gå på intervjun.
  • På jobbet har vi både fått ett silver i 100-wattaren OCH vunnit pris för vår Customer Care på en telekombranschgala inom loppet av en månad. Kul! Och jag unnar vår kundsupport det senare priset så himla mycket.
  • Idag firar Finland hela hundra år av självständighet! I egenskap av finsk person kan jag meddela att jag firar med en karelsk pirog till middag efter att ha lyssnat på Jean Sibelius hela dagen. Vill också passa på att hylla kommunikationen kring jubileet med allt det innebär – från tydliga program till fina officiella samarbeten med finska aktörer (t.ex. Iittala, som släppt ett par finska designklassiker i en fantastisk blå nyans) och andra ljuvliga initiativ som den här uppmaningen från Karaokeinstitutet till alla finska karaokebarer.Så! Över, ut, klart slut!

 

Plus just nu: Den finska självständigheten, helt klart. Har aldrig känt mig så finsk som idag. Kippis!

Minus just nu: När jag, lagom syrligt, kommenterade en inbjudan till att springa Bellmanstafetten med att jag ”bara springer om någon skaffar mig ett par springskor” räknade jag verkligen inte med att kollegiet skulle ta det på allvar. Sedan dess har jag hört hur det tisslas och tasslas om pronation och skostorlek här i kontorslandskapet. Hu! Är det nu jag börjar löpträna?