Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Inhousebloggen

I Inhousebloggen delar Cogs Creative med sig av spaningar kring nya samarbetsformer mellan kunder och byråer, hur man skapar kreativt utrymme i produktionstunga processer och vad som krävs av den nya tidens kreativa ledare för att dra nytta av fördelarna med att arbeta inhouse.


Publicerad 4 Mars 2020

På väldigt förekommen anledning

OBS! Denna text skrevs för en vecka sedan, då risken för smittspridning bedömdes annorlunda. Idag vet vi att många företag – inklusive vi på Cogs – beordrat sina anställda att stanna hemma och inte ta möten som inte är absolut nödvändiga. Både för att minska risken att personligen bli smittad av Covid-19 och för att försöka minska kommande tryck på vården. Eftersom tipset nedan fortfarande är högst relevant får det därför ligga kvar, men vill tillägga att vi nog hade skrivit det med en annan ton i dagens läge.

Som vi berättat tidigare jobbar fler och fler inhouse-byråer med virtuella team för att få en större marknad att söka talang på – samtidigt som man kan locka med ett flexibelt sätt att jobba.

(Bland annat berättade PWC om sin modell för detta på förra årets ANA Inhouse Conference vilket du kan läsa mer om här)

Självklart finns det utmaningar med att leda team som inte sitter tillsammans, men ofta fungerar det väldigt bra. De största problemen är sällan att folk inte jobbar, utan att man jobbar för mycket – eftersom gränsen mellan arbetsliv och fritid blir suddigare. Behöver man ses funkar Zoom eller Google Meet alldeles utmärkt, dessutom sparar man tid på att slippa ta sig till mötet.

Visst, det kanske inte passar alla. Men ibland är det trots allt rätt bra om medarbetare har möjlighet att jobba hemifrån. Till exempel om någon har tillbringat sportlovet med skidåkning i Lombardiet. Det kan ju om inte annat vara ett bra tillfälle för att testa.

Därför tänkte vi passa på att tipsa om att Google nu, som av en händelse, valt att göra premiumfunktionerna i Hangouts Meet tillgängliga för alla fram till den 1 juli för att hjälpa företag och skolor att fortsätta ses, även om man inte kan vara i samma rum.

Dela blogginlägget:

Mer från Inhousebloggen

Till bloggen >

Till alla inhouserebeller där ute

Tidigt i torsdags morse trotsade en nyfiken skara Stockholms vintermörker för att lyssna på Corporate Rebels, två holländare som bestämt sig för att kämpa mot tröga och byråkratiska organisationer och...

9 December 2019

Var det roligare förr? Det beror kanske på var du sitter idag (och imorgon).

För några veckor sedan publicerade Resumé den här krönikan av Björn Rietz. Många i våra flöden delade texten med instämmande kommentarer – framförallt i frågan om att det är ett...

22 September 2019

Dags att gå inhouse – testa dig själv!

Jobbar du på byrå och är nyfiken på kundsidan? Du är inte ensam. Och det är inte så förvånande. När allt fler företag själva tar större kontroll över sin kommunikation skapas...

11 Juni 2019