Dela sidan:

Radiohead gör omvänd PR

Jag talade för en tid sedan för ett antal PR-konsulter om framtidens PR. En av mina spaningar var att vi kommer att få se mycket fler överraskningar även från företag. I musikbranschen är det ju idag mer regel än undantag att man litar helt på sina egna kanaler och överraskningssläpper nya låtar, videor och album där istället för att först prata med medierna. Jag tror vi snart får se samma utveckling från de stora varumärkena – att de först avslöjar nyheter för sina följare och därefter gör PR på det.

Men några artister som har tagit överraskningen till en helt ny nivå är bandet Radiohead. De har helt sonika suddat ut sig från Internet, se Facebook och Twitter nedan och deras helt vita sajt här. Nu håller vi alla andan och funderar på vad de ska släppa. Genialiskt och kul!

radiohead_fb

radiohead_twitter

@jmjobring som lyssnar på klassikern Karma Police i väntan på…