Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jakob Mjöbring

Jakob Mjöbring bloggar om den digitala utvecklingen och hur den kan göra dina affärer och ditt liv bättre. Brinner för att man ska kunna bo i norra Sverige och ändå kunna arbeta med kul utmaningar, gör just det till vardags på Punkt PR i Umeå.


Publicerad 5 juni 2015

Saccas tips till Twitter

Jag skrev häromdagen om den välkända investeraren Chris Sacca som postade på sin blogg att han skulle posta om Twitter som han är en storinvesterare i. Nu har han postat det där inlägget, läs det långa inlägget på 8.500 ord här. Eller följ med så ska jag försöka sålla ut det jag tyckte var intressantast. Ska man kortkort sammanfatta tycker Sacca att Twitter borde arbeta mycket mer med att både skapa egna appar och att kurera innehållet, så att alla de som inte ännu vågar eller förstår sig på Twitter skulle komma igång.

Skärmavbild 2015-06-04 kl. 22.18.43

Saccas recept nedkokat till 10 punkter för att göra Twitter mer tillgängligt är:

  1. Google borde köpa Twitter (det står faktiskt inte i inlägget, men det sa han i en tv-intervju senare som bl a Mashable refererar till. Han menar att Twitter är det sociala som Google aldrig lyckades bygga).
  2. Någon form av kurering av bra tweets skulle underlätta för ovana användare att hitta relevanta tweets, det finns ju idag “While You Were Away”, men mer av den varan vill Sacca se.
  3. Utnyttja den stora fördelen av live-känsla som Twitter och Periscope har som en unik fördel, skulle kunna göras genom separat flik/app eller kurerade, t ex vid evenemang som Melodifestivalen skulle redaktörer kunna välja ut bästa tweetsen istället för att alla tweets flimmrar förbi som idag.
  4. Twitter borde ha kanaler eller kategorier, Sacca föreslår Topics, Location och Popularity som kategorier.
  5. Twitter borde skapa fler egna appar, Sacca nämner Nuzzel som han menar att Twitter skulle kunna köpa upp, Nuzzel är en app som samlar de populäraste tweeten/facebookinläggen från de du följer.
  6. Twitter borde ha en spara-knapp och Sacca exempliferar med Rex (se dump nedan) en annan app han har investerat i (som han dessutom bjuder in till genom att skriva i ”SACCA” som kod för inbjudan).
  7. Twitter borde underlätta för alla på plattformen som bara är där för att läsa, han föreslår t ex dagens fråga, visa oss ditt bästa…, undersökningar och frågor av typen kommer ”den eller den att vinna”.
  8. Tweets längre än 140 tecken borde få utrymme på en annan plattform i nära samarbete, t ex Medium eller WordPress, t ex kunde de 140 första tecknen i inlägget vara tweeten som sedan fortsätter på den andra plattformen. Sacca tycker dock att Twitter ska behålla sina unika 140 tecken.
  9. Öka interaktiviteten på Twitter, t ex hjärtmärkning som Instagram använder, att du får en indikation på att en kändishar sett att du följer dem eller lägg till funktionalitet som appen Timehop som låter dig se vad du twittrade om för precis ett eller flera år sedan just denna dag.
  10. Sacca hyllar också appen Periscope.

 

rex
Skärmdump från beta-appen Rex där du enkelt kan kurera och spara innehåll,
något som Sacca tycker att Twitter borde bli bättre på.

Läs gärna hela inlägget här, det är mödan värt, och förstås otroligt intressant att se hur en så stor investerare verkligen brinner för att Twitter ska bli bättre. Tänk när vi får se kapitalistaktivister som Christer Gardell skriva så här långt och bra om t ex Volvo, som han väl är en aktiv investerare i. Det vore säkert väldigt intressant, och förmodligen väldigt effektivt för att få sin röst hörd.

@jmjobring som gärna lyssnar på Noonie Bao och tror att vi ska få sommar. Någon gång.

 

Dela blogginlägget:

Mer från Jakob Mjöbring

Till bloggen >

Vi vill inte ha Kopparägget, vi vill ha Guld!

Läser Ronny Olovssons intressanta tankar om Kopparägget och förstår att jag helt har missat detta fina aprilskämt. Jag som ju alltid brukar dra en lans för oss utanför tullarna. Denna blogg är...

26 april 2021

Får Clubhouse plats i våra öron?

Jag spanade inför 2020 att vi skulle få se en ny social plattform som började ta plats. Det fick vi inte riktigt, även om TikTok verkligen förstärkte sin position och...

3 februari 2021

Alla vill ha relevant reklam men ingen vill bli spårad

Alla vill ha relevant reklam men ingen vill bli spårad – är en motsättning som vi marknadsförare har brottats med lika länge som Internet har funnits. Nu har Tim Cook...

29 januari 2021