Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jakob Mjöbring

Jakob Mjöbring bloggar om den digitala utvecklingen och hur den kan göra dina affärer och ditt liv bättre. Brinner för att man ska kunna bo i norra Sverige och ändå kunna arbeta med kul utmaningar, gör just det till vardags på Punkt PR i Umeå.


Publicerad 25 november 2015

Snapchat produktutvecklar oavbrutet

Nu släpper Snapchat möjligheten att fördjupa sig i en Snapchat Stories, en funktion de kallar Snapchat Explorer. Du kan alltså bläddra nedåt när du kikar på något i en Story som intresserar dig för att se mer. Snapchat ligger verkligen inte på latsidan när det gäller uppdateringar.

[youtubeplay id=”Is5MVYepFBE” size=”medium”]

Häromdagen släppte Snapchat faktiskt en ännu intressantare nyhet för oss som ska använda plattformen professionellt, nämligen möjligheten att chatta med någon som har lagt ut en Min Story, som jag gjorde på t ex Umeågalan i Umeå nyligen, läs gärna om mina erfarenheter av det. Det innebär att om jag har lagt ut en Min Story och någon tycker att något ser intressant eller spännande ut så kan användaren i fråga direkt skriva något till mig om just det.

Det här ökar förstås chansen till interaktion avsevärt, något som ju har varit akilleshälen just runt Min Story. Chatfunktionen fungerar däremot endast om du följer den som tittar på din story, ni måste alltså följa varandra för att den här möjligheten ska finnas, så se till att följa alla dina följare. Se bild nedan från @Nyheter24:s Snapchat, där jag har ringat in chat-starten i nederkant.

snapchat_chatmojlighet

Det är uppenbart att Snapchat arbetar stenhårt med att utveckla produkten mot intäktskällor, de har ju tidigare släppt både en Lens Store där du kan köpa nya filter, t ex ”rengbågsspyan”och erbjuder geofilter till företag. Med mera. Och alltfler företag har börjat experimentera med tjänsten, börjar det bli dags även för dig kanske? Följ gärna mina konton @jmjobring och @punktpr där jag försöker hålla igång en story och följa med i utvecklingen av appen.

(Ber förresten om ursäkt om bloggen här ibland är lite skakig, men förhandsvisningsläget funkar inte riktigt vilket gör att jag inte ser hur bloggen ser ut förrän den är publicerad…)

/ @jmjobring som har Sofia Jannoks nya singel We Are Still Here i lurarna idag.

 

Dela blogginlägget:

Mer från Jakob Mjöbring

Till bloggen >

Vi vill inte ha Kopparägget, vi vill ha Guld!

Läser Ronny Olovssons intressanta tankar om Kopparägget och förstår att jag helt har missat detta fina aprilskämt. Jag som ju alltid brukar dra en lans för oss utanför tullarna. Denna blogg är...

26 april 2021

Får Clubhouse plats i våra öron?

Jag spanade inför 2020 att vi skulle få se en ny social plattform som började ta plats. Det fick vi inte riktigt, även om TikTok verkligen förstärkte sin position och...

3 februari 2021

Alla vill ha relevant reklam men ingen vill bli spårad

Alla vill ha relevant reklam men ingen vill bli spårad – är en motsättning som vi marknadsförare har brottats med lika länge som Internet har funnits. Nu har Tim Cook...

29 januari 2021