Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jakob Mjöbring

Jakob Mjöbring bloggar om den digitala utvecklingen och hur den kan göra dina affärer och ditt liv bättre. Brinner för att man ska kunna bo i norra Sverige och ändå kunna arbeta med kul utmaningar, gör just det till vardags på Punkt PR i Umeå.


Publicerad 18 oktober 2016

Viktigt verktyg blir ännu bättre

Jag tycker det är förvånansvärt få som har upptäckt Facebooks möjlighet att skapa ett bildspel som inlägg. Du hittar den enkelt genom att klicka på ”Foto/Video” när du ska skapa ett inlägg, därefter kikar du näst längst ned i listan, där står det ”Skapa bildspel”. Det låter inte så upphetsande kanske, men faktum är att det är en otroligt användbar funktion för alla med begränsade marknadsavdelningar och hyfsat gott om stillbilder. Facebook meddelar dessutom idag att de bygger ut funktionen. Kort fungerar den på så sätt att den sammanfogar dina stillbilder och tonar ihop dem och ger dig chansen att lägga på en ljudslinga. Du får med andra ord en film istället för ett antal bilder. Och vi vet väl alla vid det här laget att Facebook, och dessa användare också för den delen, prioriterar rörligt. bildspelet startar, precis som alla filmer på Facebook, direkt när användaren skrollar förbi inlägget och du kan alltså lätt fånga ögat bättre än med en stillbild.

bildspel

Nyheterna man annonserar idag är att man ska kunna lägga text i bilderna och addera eget ljud, dessa funktioner är inte ännu igång på de sidor jag administrerar, men det kommer antagligen snart. De som redan nu är förändrat är att Facebook har utökat från sju bilder till tio bilder samt adderat ”Verical 2:3” som format, du kan alltså jobba även med dina vertikala mobilbilder.

fb-bildspel

En annan efterlängtad nyhet idag är att det nu ska fungera på Android, men tydligen inte på iOS. Jag har kunder där ute som har slitit sitt hår eftersom de inte har verksamheter där de sitter vid en dator och har länge kunnat vilja skapa bildspel på egen hand, med Android är det nu alltså möjligt. Du kan faktiskt också spara ner filmerna/bildspelen och använda dem på till exempel Linkedin eller Instagram. Dock tappar de hyfsat i kvalitet, och vi vet ju alla att det absolut bästa är att skapa orginalcontent för varje plattform.

In och testa, jag törs lova att du blir överraskad hur  mycket bättre ditt inlägg kommer att prestera jämfört med en stillbild eller ett fotoalbum.

/ @jmjobring som lyssnar på Planète och låten Nightcrawler, sju minuter ren houseglädje.

 

Dela blogginlägget:

Mer från Jakob Mjöbring

Till bloggen >

Vi vill inte ha Kopparägget, vi vill ha Guld!

Läser Ronny Olovssons intressanta tankar om Kopparägget och förstår att jag helt har missat detta fina aprilskämt. Jag som ju alltid brukar dra en lans för oss utanför tullarna. Denna blogg är...

26 april 2021

Får Clubhouse plats i våra öron?

Jag spanade inför 2020 att vi skulle få se en ny social plattform som började ta plats. Det fick vi inte riktigt, även om TikTok verkligen förstärkte sin position och...

3 februari 2021

Alla vill ha relevant reklam men ingen vill bli spårad

Alla vill ha relevant reklam men ingen vill bli spårad – är en motsättning som vi marknadsförare har brottats med lika länge som Internet har funnits. Nu har Tim Cook...

29 januari 2021