Dela sidan:

Det stora ångestmomentet

”Det största äventyret”. Så heter TV4:s nya satsning där svenska idrottsstjärnor ska tävla i styrka och uthållighet mot norska diton. Första grenen gick ut på att de två lagen utrustade med varsitt fett rep skulle dra med sig en Jeep stor som en mindre kyrka. Detta skulle ske samtidigt som någon lagmedlem placerade ut plankor som kärran kunde skaka fram över. Tröttsamt, kan tyckas. Jag var tvungen att byta kanal direkt när jag såg Foppas blodsprängda ansikte korsklippas mot fotbollsspelaren John Arne Riises. Men jag bytte inte på grund av det pinsamma i att se blekfeta barnvagnspappor som brukade vara bra på sport mäta mukklerna med varandra. Jag zappade inte heller bort på grund av den löjligt forcerade rivaliteten som produktionen lite halvslappt försökte piska upp mellan nationernas deltagare. Det var helt enkelt för spännande.

På samma sätt sitter jag och mår dåligt framför ”Mästarnas mästare”. Bara tanken på nattduellen får mig att drömma om världskrig och onda drakar. Jag har alltid hatat stafetter, man-mot-man och allt vad tydlig vinst/nederlag-tävling heter. Sporter ska spelas i lag där den svagaste kan gömma sig bakom den starkaste. Här går ångesten rakt ut ur min TV rätt ner i soffan. Det gör ont att se den krake som slänger sig över bordet för att missa den andre duellantens hand som raskt ryckt undan den där kristallenstatyetten. Tävlingar på den vassa eggen är ångest. Vare sig det gäller fotbollsstraffar, schack eller att hoppa på ett ben.

Jonas Björkman joggar runt och har en bromance med Anders Svensson i just det avsnittet jag råkar hamna i. De stöter lite busigt in i varandra. Någon pikar den andre. En av killarna tar något ur kylskåpet och får en pik av sin polare. Höhö och hepp hepp. Trevligt kan tyckas – det enda jag kan tänka på är ändå det bästa klippet tennismannen har skapat:


Andra reaktioner från veckan (veckorna) som gått:

1. Netflix har släppt en hel dröse högkvalitativ standup. Gå in och mosa in det som en vidrig påskbuffé. Louis CK och Chappelle samtidigt? Nu har jag sett allt!

2. Vilket är det värsta brott man kan göra i tider som dessa? Att spoila ”GIRLS” eller nya säsongen av ”SKAM”? Ska bli intressant att se vilka som först får gå på plankan då de råkar trampa snett i spoilerträsket. Jag skiter i vilket – man får nästan alltid  råka spoila saker utan att det blir ointressant. Därmed inte sagt att man bör göra det medvetet. Mvh Ribbing.

3. Calle Schulman har ny tjej. Om ni missat.

4. I olika poddar SKÄMTAS det om terrorattacken. Vilken poddprofil kommer först få dyka ner i lavan och brinna upp tillsammans med Kringlan?

5. Denna butik på Mariatorget sätter flaggan i topp och skyltar med tydlighet.
18009958_10155718261810400_1998199303_n

6. Alex Schulman har blivit pappa. Om någon missat.

7. MTR må skryta om att Miriam Bryant minsann äter räkmacka på deras tåg – men den usla copyn i menyhäftet tar ändå priset. Meny dålig är.
18034863_10155718261800400_1080794742_n

8. Det är bråk i den splittrade familjen Schulman. Om det flugit dig över huvudet.

9. I tider av verklig galenskap spar inte Sportbladet på något superlativ alls.
18052815_10155718261740400_1448002671_n