Dela sidan:

Praktikant = Social Media Manager?

Har Social Media Manager blivit en roll med låg status i branschen? Jag har nu två bekanta som gör sin praktik på två olika byråer och båda har blivit tilldelade uppgiften att vara Social Media Managers mot deras vilja. Ingen av mina två bekantskaper har något alls intresse av att verka eller jobba med sociala medier, och ingen av dom går utbildningar som handlar om att kommunicera i sociala forum.

Kanske är det så att vissa byråer tänker att sociala medier bara är något som ska ingå i en kampanj. Hur den görs och hur kampanjen sprids kanske inte spelar någon som helst roll? En av mina två bekanta får dessutom helt fria händer att bestämma innehåll, strategi och när kunderna ska verka på sociala medier. Jag vill ännu en gång understryka att detta är person som inte har något intresse eller någon erfarenhet med att jobba med olika sociala plattformar, utan helst vill jobba med något annat i branschen.

Denna person ska nu sköta sociala medier åt en betalande kund. Jag som har jobbat med sociala medier blir förvånad när jag hör om detta, att sprida fel budskap och inte känna till olika valda sociala plattformar kan vara förödande för varumärken. Jag hoppas kunder kontrollerar vem som arbetar för dom i sociala medier, innan det är för sent.