Dela sidan:

Marknadsföring med video

Marknadsföring genom video har en alldeles egen unik makt. Video är annorlunda gentemot text eller statiska bilder. Många företag använder redan videoformatet i sin marknadsföring. Det är lätt att förstå att online-video är en uppåtgående trend, och att konsumtionen av mediet ökar.

Videoklipp kan vara väldigt lätta att ta till sig, och ser jag till mitt eget beteende så delar jag mycket lättare ett rörligt material på mina sociala plattformar. Skriftligt material kan ta längre tid att spridas i sociala kretsar jämfört med video. Att kombinera video-marknadsföring och sociala medier är en vinnande kombination!

Med sociala medier kan du engagera människor, få dom att delta och föra en dialog. Du stärker din synlighet, förbättrar din räckvidd och utnyttjar kundernas engagemang och delaktighet. Här är några tips som kan hjälpa dig att optimera din video-marknadsföring via sociala medier: Facebook är en idealisk plattformen för video.

Ladda upp dina filmer på Facebook, eller länka från en annan plattform, och ha exempelvis en tävling. Skapa konversationer. Öka din räckvidd genom att be din publik att ladda upp sina egna videor med svar. Video från dina “fans” är ett utmärkt sätt att sprida ditt budskap på. Det utsätter fler och fler människor för den ursprungliga filmen.

Instagram

Instagram utökade nyligen sina funktioner till att inkludera videor på 15 sekunder. Du kan använda Instagrams filter och redigeringar på din video, precis som du gör på en vanlig bilduppladdning. När du funderar på vilken hashtag du ska använda, så kolla in den här generatorn så du inte avänder fel hashtag som singalerar fel budskap

Google Hangouts är idealiska för “Collaborative Video Content”. Du har möjlighet att sammanföra tio personer tillsammans över webcam, det finns alternativ för att bädda in videoklipp och dela skärmar. Hangouts är en bra plattform för att öka publikens deltagande och engagemang. Du kan exempelvis använda Hangouts för att rulla ut en ny marknadsföringsvideo och håll en online-diskussion förknippad med lanseringen.

Använd Twitter för att distribuera rörligt innehåll. Även om du bara kan länka till videoklipp på Twitter och inte ladda upp dem där, står denna sociala medie-plattform för hög tillväxt och är en av dom mest användbara verktygen för att få en video att gå viral.

YouTube

Vad mer kan jag skriva om denna uppenbara videoplattform? Missa inte att titta på YouTube Analytics. Verktyget ger er värdefull information och insikter om ert innehåll och målgrupp! Analysera dina mest sedda dagar, veckor och enskilda videor för att förstå varför de är framgångsrika. Du kommer också vilja undersöka orsakerna eller katalysatorerna för det höga tittandet och bygga vidare på dem.